От х:

Днес в x:

25 нелегални щурмуваха границата в мъглата

25 нелегални емигранти се опитаха да влязат незаконно в страната вчера през българо-турската граница, съобщиха от МВР. Очакванията на пришълците били, че в района на Свиленград границата минава през сравнително равнинна част, а мъглата ще позволи лесно да навлязат незабелязани във вътрешността на страната. Към 8 часа гранично-полицейски наряд забелязал петима мъже в района на с. Сладун. При полицейската проверка било установено, че нямат документи и не говорят български език. Задържани са в ГПУ-Свиленград, по-късно са заявили, че са палестинци.

Около 14 часа граничните полицаи видели четирима мъже да преминават границата в района на 291 пирамида. Нарушителите са задържани. Те били без документи за самоличност, представили се за иракчани.

В граничната зона в района на с. Маточина към 18.30 часа без документи за самоличност били задържани шестима мъже, които заявили, че са сомалийци.

С термовизионна система към 21.30 часа граничните полицаи забелязали още петима да пресичат държавната граница в района на 291 пирамида. След проведените издирвателни действия нарушителите - мъже, били задържани. В тях не бии открити документи за самоличност, първоначално се представили за иракчани, а по-късно – за палестинци.

Половин час преди полунощ на ГКПП – Капитан Андреево на платно влизащи товарни автомобили между помещенията за митническа проверка и фитосанитарен контрол били установени мъж и жена без документи с трите им деца. Те заявили, че са афганистанци. Мъжът бил задържан, жената и децата - настанени в специализирано помещение.

От началото на месеца граничните полицаи от РДГП-Елхово, към които се води и Свиленград, са задържали общо 70 нелегални емигранти - най-много са нарушителите от Ирак, Сомалия, Мароко, Палестина, Иран.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини