От х:

Днес в x:

Червени зебри "стряскат" димитровградските шофьори

Според общината, червения цвят държи нащрек шофьорите зад волана

Червено-бяла пътна маркировка се появи по новоасфалтираните улици в Димитровград. С нови зебри е част от булевард "Димитър Благоев" в отсечката от бившето кафе "Марая" до сградата на полицията още преди месец.

Прясна маркировка бе поставена днес и на проблемното кръстовище на улиците "Иван Вазов" и "Груди Кирков". Работници на общинското предприятие "Благоустрояване" сложиха пешеходни пътеки на място, където досега не е имало. Очаква се така да бъде улеснено преминаването на пешеходците на това кръстовище.

"Избрахме червения цвят защото той изостря вниманието на шофьорите на пътя", коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net зам.кметът Христо Колев. Според него така ще бъдат намалени и пътно-транспортните произшествия през зимния сезон, когато има по-слаба видимост на пътя. Колев увери, че с нова маркировка ще са всички току- що асфалтирани улици в Димитровград.

Зебра в червено и бяло "дебне" от днес и шофьорите по ул."Вазов"

Шофьорите обаче смятат, че новата маркировка не е особенно трайна. За месец откакто е поставена по бул."Благоев" боята е изтрита, коментират таксиметрови водачи от стоянката до ЖП гарата. От общината контрираха, че ако се наложи, ще боядисват отново. Парите, отпуснати за маркировка на общинското предприятие "Благоустрояване" са в рамките на бюджета за тази година.

Новата маркировка не е трайна, казват шофьорите

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини