От х:

Днес в x:

Мъже и жени се хванаха за гушите заради овца и бивол

Виновникът за тези рискови тръшвания преживяше кротко до тепиха

За награди овца и бивол от специални породи, 110 мъже и жени от Симеоновград до Гълъбово се счупиха от борене, на традиционния панаир в града на Марица. Обичайните за събитието народни борби, този път се провеждаха напарво на олисялата откъм трева земя, което изигра лоша шега на мнозина от пехливаните. Мургав симеоновградчанин на видима възраст 13-14 години стенеше в единия край на „тепиха” след като бе тръшнат върху ръката си. Близки го подбраха да го „гипсират”.

Здраво се разтърсиха и най-малките борчета-Георги и Атанас от Симеоновград които ентусиазирано се тръшваха, при това отвисоко. Накрая Наско остана да се первива на земята, като нямаше сили дори да стисне ръката на победителя. Усетили каква е работата, най-тежките, сред които бе и бронзовия европейски медалист от тази година Димитър Кумчев, не рискуваха контузия. Националът срещна хасковлията Асен Табаков, който му влезе зраво от начало. Кумчев майсторски отрази атаката и на свой ред натисна, а хасковлията падна за туш, за да се предпази от травма. Накрая Кумчев спечели голямата награда в свободната категория -малаче, което щяло да стане бивол от 2 тона, разбира се при добро хранене. Овца от млекодайна порода пък чакаше пехливаните, мъже и жени, в категория до 85 кг. Страшен търкал там си спретнаха Теодора Цветанова от Симеоновград и Весела Росицова от Гълъбово. Весела успя да сгъне съперничката си и спечели, но преди това Тедора помете няколко пъти земята с нея. Победителите в ниските категории и при децата получиха парични награди.


Циганка нарежда отчаяно над телата на двама борци които се самоконтузиха

Заради наградите, никой не пестеше усилия

Тазгодишните борби бяха организирани напук. Общината в лицето на кметицата Миглена Рангелова обяви, че няма пари за борбата и пренасочи малкото средства за празника на града в културно-масови меропирятия. Борцовата общност начело със съветника Росен бонев обаче намери пари. Главният спонсор стоеше на видно място-Иван Петров-депутат на ГЕРБ от хасковския многомандатен избирателен район. Очакваната с интерес световна шампионка от Москва Станка Златева не дойде. Злите езици го отдадоха на компанията и-легендата Боян Радев и Сашо Томов. Тримата „заседнали” във Велинград и така и не стигнали до Марица.

Г.Христов

И Жените не се щадяха-Весела Росицова току що е туширала Теодора Цветанова
Тежките бяха най-големите тарикати-или тушираш или те тушират. На снимката: Кумчев е затиснал хасковлията Табаков
Малачето което ще стане два тона бивол
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини