От х:

Днес в x:

Девета титла за Гришо, печели чалънджъра в Банкок

Григор Димитров спечели девета титла в кариерата си, след като във финалния двубой на чалънджъра с награден фонд $35,000 в Банкок (Тайланд) се наложи с 6:4, 6:1 над руснака Александър Кудрявцев.

Най-добрият български тенисист спечели първия сет с 6:4, а при 1:1 във втория последваха пет поредни гейма, и след малко повече от час се поздрави с крайната победа.

Гришо продължи традицията да няма загуба в мач за титлата, като до този момент в професионалната си кариера имаше осем победи в осем финала (6 на фючърси и 2 на чалънджъри), а след днешния двубой вече е 9 от 9.

Допреди около месец, първата ни ракета не бе достигал дори и до финал на турнир от серията чалънджър, но в края на август триумфира с купата в Женева, а в следващите 30 дни спечели още две титли на състезание от такъв ранг.

Благодарение на успеха си в Банкок, Гришо спечели 80 точки за АТР ранглистата, но към актива си ще добави 72, тъй като имаше да защитава 8 от миналата година и ще се изкачи с около десетина позиции до приблизително №136.

До края на 2010 г. хасковлията има да защитава 6 точки, а до Топ 100 на света го делят само 126. Допреди няколко месеца, попадане в първите 100 през този сезон изглеждаше непостижимо, но като се има предвид страхотната форма, която Гришо показва след смяната на треньора, тази цел вече изглежда съвсем реална и е въпрос на време.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини