От х:

Днес в x:

4 от ПМГ Димитровград ще смятат в Южна Корея

ПМГ "Иван Вазов" ще прославя Димитровград чак в Южна Корея

Четирима възпитаници на ПМГ „Иван Вазов”, община Димитровград, ще вземат участие в Международно състезание по математика за малки ученици, което ще се проведе в Южна Корея. В конкуренцията на стотици деца от целия свят, българската чест ще защитават Ивелина Чобанова и Никола Тодев от 5-ти клас и шестокласниците Теодор Жеков и Христина Миткова. Ръководителите на екипа са председателят на Съюза на математиците в България, секция Димитровград, Катя Чалъкова и секретарят на съюза Антоанета Шаркова. Международния турнир ще се проведе от 24 до 31 юли. Самото състезание ще се проведе в две части. Първата е индивидуално представяне, а втората е екипна, а целта е да се види готовността за участие като отбор.

Състезателите се избраха след провеждане на три поредни контролни, в които участие взеха първенците от миналогодишните математически състезания, проведени в общината. На базата на получените точки се формира отборът от четиримата представители.

Подготовката им стартира от месец април. Тя се състоеше в решаване на нестандартни задачи, на по-високо ниво и различни от материала, преподаван в училище.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини