От х:

Днес в x:

5 °C

В Каменица потресени: Дете пие тяхна бира

В редакцията на Haskovo.net се получи писмо от Каменица АД по повод видеорепортажа за турнира за ФЕНкупата в Хасково. В него се вижда невръстно дете, което пие бира. Видеото – тук.

Публикуваме писмото без редакция и съкращения.

Становище на Каменица АД относно излъчен репортаж за Каменица ФЕНкупа 2010 в Хасково

От името на целия екип на „Каменица” АД като организатор на Каменица ФЕНкупа 2010 и чрез www.haskovo.net - една от уважаваните медии в града, бихме желали да благодарим на всички участници и гости на Шампионата от Хасково и региона за проявения интерес и участието. Също така бихме желали да благодарим и на www.haskovo.net за отразяването на турнира. Видео материалът пресъздава идеята и духа на Каменица ФЕНкупа 2010 – значимо събитие за почитателите на футбола от града, което предоставя възможност да играят любимия си спорт в професионални условия, и в същото време представлява интерес както за участниците, така и за всички гости и зрители.

Паралелно с пресъздаването на състезателната футболна атмосфера на Каменица ФЕНкупа 2010, видеоматериалът съдържа кадри, които противоречат на цялостната социално-отговорна политика на компанията и идеята на Турнира. Освен футболните емоции на участниците и победителите в Шампионата, видеоматериалът показва дете, което, с разрешението на родителите си – посетители на турнира, отпива бира.

В тази връзка бихме желали да подчертаем, че в основата на политиката на „Каменица” АД е ясната ни позиция относно неупотребата на напитки с алкохолно съдържание от лица под 18 г. Като една от най-големите пивоварни в страната и като член на Съюза на пивоварите в България, „Каменица” АД желае да се разграничи от действията, визуализирани в репортажа. Те противоречат не само на бизнес етиката и корпоративните политики на компанията, но и на личната гражданска позиция на всеки един от служителите ни.

Изхождайки от убеждението си, че медиите играят роля на коректив и са длъжни да алармират обществеността за подобни случаи, ние сме убедени, че становището на социално - ангажирана и обективна медия каквато е www.haskovo.net по случая напълно съответства с позицията на компанията. Радваме се, че и вие окачествявате тези кадри като недопустими.

Настоящото писмо има за цел да разграничи „Каменица” АД от показаното във видеоматериала безотговорно родителско отношение и да изрази надеждата, че подобни случаи са инцидентни и не са тенденция в българското общество.

Антон Карлов,

Директор „Правни и корпоративни въпроси”

„Каменица” АД

Бел. ред. Haskovo.net се присъединява към възмущението на Каменица АД от употребата на бира от малолетни, както и от поведението на някои родители. Именно това поведение обаче определяме като „недопустимо“, а не кадрите, които в крайна сметка показват това, което се е случило.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020
Последни новини