От х:

Днес в x:

В Каменица потресени: Дете пие тяхна бира

В редакцията на Haskovo.net се получи писмо от Каменица АД по повод видеорепортажа за турнира за ФЕНкупата в Хасково. В него се вижда невръстно дете, което пие бира. Видеото – тук.

Публикуваме писмото без редакция и съкращения.

Становище на Каменица АД относно излъчен репортаж за Каменица ФЕНкупа 2010 в Хасково

От името на целия екип на „Каменица” АД като организатор на Каменица ФЕНкупа 2010 и чрез www.haskovo.net - една от уважаваните медии в града, бихме желали да благодарим на всички участници и гости на Шампионата от Хасково и региона за проявения интерес и участието. Също така бихме желали да благодарим и на www.haskovo.net за отразяването на турнира. Видео материалът пресъздава идеята и духа на Каменица ФЕНкупа 2010 – значимо събитие за почитателите на футбола от града, което предоставя възможност да играят любимия си спорт в професионални условия, и в същото време представлява интерес както за участниците, така и за всички гости и зрители.

Паралелно с пресъздаването на състезателната футболна атмосфера на Каменица ФЕНкупа 2010, видеоматериалът съдържа кадри, които противоречат на цялостната социално-отговорна политика на компанията и идеята на Турнира. Освен футболните емоции на участниците и победителите в Шампионата, видеоматериалът показва дете, което, с разрешението на родителите си – посетители на турнира, отпива бира.

В тази връзка бихме желали да подчертаем, че в основата на политиката на „Каменица” АД е ясната ни позиция относно неупотребата на напитки с алкохолно съдържание от лица под 18 г. Като една от най-големите пивоварни в страната и като член на Съюза на пивоварите в България, „Каменица” АД желае да се разграничи от действията, визуализирани в репортажа. Те противоречат не само на бизнес етиката и корпоративните политики на компанията, но и на личната гражданска позиция на всеки един от служителите ни.

Изхождайки от убеждението си, че медиите играят роля на коректив и са длъжни да алармират обществеността за подобни случаи, ние сме убедени, че становището на социално - ангажирана и обективна медия каквато е www.haskovo.net по случая напълно съответства с позицията на компанията. Радваме се, че и вие окачествявате тези кадри като недопустими.

Настоящото писмо има за цел да разграничи „Каменица” АД от показаното във видеоматериала безотговорно родителско отношение и да изрази надеждата, че подобни случаи са инцидентни и не са тенденция в българското общество.

Антон Карлов,

Директор „Правни и корпоративни въпроси”

„Каменица” АД

Бел. ред. Haskovo.net се присъединява към възмущението на Каменица АД от употребата на бира от малолетни, както и от поведението на някои родители. Именно това поведение обаче определяме като „недопустимо“, а не кадрите, които в крайна сметка показват това, което се е случило.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини