От х:

Днес в x:

500 свалят бирени шкембенца с футбол на Ямача

Футболът е хубаво нещо но изисква сериозни усилия


Повече от 500 аматьори съчетаха най-големите си страсти, към футбола и бирата, в най-големия аматьорски футболен турнир в българия за „Каменица Фен купа”. 55 тима показваха умения и в едното и в другото на новите игрища на Ямача, като в днешната жега трябваше да изиграят 35 мача за да излъчат 20 финалисти. Те ще определят регионалния победител на финалите за областта в Димитровград, които ще се проведат на 21-ви и 22-ри юни. Обяснението за смененото домакинство е, че на традиционното му място, помощните игрища на Ямача, ще се слага настоящото тревно покритие на ст. Хасково и не може да се допусне надъханите фенове да го разорат бързо-бързо.

Че феновете бяха надъхани от истинска любов към футбола си пролича и днес, с неистово тичане и здраво хвърляне с бутони и кореми напред. За съжаление плодът на втората им страст така ги изтощаваше, че още преди края на скромните 30 минути игрово време мнозина жалостиво поглеждаха сенчестите пейки, където се сервираше бира на поразия. Едва дочакали последната свирка много хукнаха натам за да компенсират биреното си отечество за загубените по време на мача течности. Виж, това им се отдаваше прекрасно.

Регламентът за двубоите бе директна елиминация, като при равенство в редовното време имаше дузпи. Играеха се две полувремена от по 15 минути с 5 полеви играчи плюс вратар. Всеки отбор имаше по 10 картотекирани състезатели, за които бяха разрешени хокейни смени.

Повечето от отборите оправдаваха имената си. „Жив зян” се представи според очакванията, „Комарите” бяха издухани от върхушката на съперника, а „чорбарите” падаха от зелен отбор. Това им се случи толкова пъти този сезон, че наставникът им Стойчо се прекръсти на Четворчо, а червените ги покоси епидемията Лудо/горско/ пиле.

Победителите от финалния кръг на 21 и 22 юни отиват на националните финали, а победителя оттам пък ще има честа да наблюдава наживо мач от футболното първенство на Бразилия.

Г.Христов

Трябва да се гони всяка топка, дори и в жегата
Сумо елементи в борбата за топката
Имаше и показно на висока техника
Компенсация за положените усилия
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини