От х:

Днес в x:

Димитровградчанин брани с гуми паркомясто от пазарджии

Ето така Митко Димитров от бл.3 пази паркомястото си от пазарджиите

Жителите от блок 3 на димитровградския булевард "Д.Благоев" търсят всякакви начини да се опазят от безконтролното паркиране на автомобили по време на трите пазарни дни в Димитровград. Сервизната уличка зад блока се превръща в паркинг за търговци и гости, защото се намира близо до Неделния пазар и е удобна. Хората  живеещи в района няма къде да спрат колите си и водят ежеседмична "битка". Повече от година Митко Димитров пази мястото си за паркиране зад блока, поставяйки гума и камък. Казва, че това помага и винаги, когато се прибира с колата си в къщи има свободно място.

Мъжът твърди, че е свикнал с пазарджиите, повече се кахъри за ужасното състояние на настилката по улицата. Още когато е строен този блок от някогашното предприятие "Минстрой" по улицата са поставени циментови павета. Днес те са разбити, а улицата е в дупки, които стават море когато завали дъжд. "Преди години правихме подписка да се асфалтира улицата, така и не се направи нищо", разказва още Митко Димитров. Последно когато строили съседния бизнесцентър, изпълнителят обещал да зарови дупките по пътя, но после всичко се разминало.

Често се случва коли и бусове на търговци от други градове да запушват входовете на хората или отсрещните гаражи. Така стана и днес когато се наложи намесата на "паяка" на Общинско предприятие "Паркинги и гаражи". Служителите на общината глобиха търговец от Казънлък, заради това, че беше спрял колата си безразборно на улицата.

Надписи, че паркирането е забранено стоят на всеки вход на бл.3. "Листовете често ги сменям, за да не спират през входа, ама голяма полза няма", казва още Митко. И продължава да се надява поне един от многото проблеми по улицата ще се разреши скоро.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини