От х:

Днес в x:

Харманлийка стана №1 на ПМГ - Хасково

Мирослава получава отличния си диплом от директорът Дора Милева

Мирослава Георгиева Христова е най-добрата ученичка във випуск 2010 на хасковската природоматематическа гимназия. Девойката единствена има пълно 6 на дипломата за средно образование и заслужи званието първенец на училището, обяви директора Тодорка Милева на днешното раздаване на дипломите в елитното школо.

Докторско чедо, Мирослава още от сега е избрала призванието си-медицина. Оценката и от националната олимпиада по химия тази години, 5.50, пък се зачита за всички ВУЗ-ове в страната които осъществяват прием с този предмет. Естествено за медицина девойката ще трябва да положи изпит и по биология, но по думите на учителите и тя е „перфектна“ и по този предмет. Мирослава май ще кандидатства отново и по химия, защото очаква по-висока оценка, доказа го и с матурата където има пълно 6 по предмета.

На стотна зад нея остана Волен Станиславов с 5.99. Волен донесе нова гордост на школото със пълни 100 точки от матурата по Биология. Той се присъедини към елитната компания на съученика си Величко Звездалинов който пък имаше максималните 100 точки от матурата по математика. Те са и единствените в града с максимални резултати.

ПМГ изпраща учебната година с 43 отличника от 114 зрелостника. 62 дипломи са „много добър“ и само 9 „добър“. Средния успех на випуска е 5.25. Бъдещето на математиците е ясно - 40 вече са приети без конкурсен изпит във ВУЗ, а останалите ще пробват да подобрят рекорда по успеваемост на кадидат-студентски изпити-96 % прием от всички явили се.

Г.Христов

Бъдещата лекарка Мирослава Георгиева Христова
Волен Станиславов постигна максималните 100 точки по Биология. Втори най-добър във випуска
Другата гордост на ПМГ-Антон Анастасов ще представя България на световната олимпиада по информатика
"И сме умни и красиви...."

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини