От х:

Днес в x:

Порой удави Хасково, улиците под вода

Половинчасов порой „удави“ хасковските улици. Потопът беше гарниран и с 10 минутен град с големина 5 - 6 мм. Малкият размер на ледените парчета оттърва тенекиите на колите, но дъждът, подпомогнат от запушените шахти, потопи централните градски улици. Централният булевард "България" се превърна в река от Пощата до самия си край-кръстовището с булевард "Васил Левски". Голямо езеро се образува на кръстовището на "Васил Левски" с улица "Единство". Обезсърчени, че могат да се измъкнат сухи от огромните локви, ученици запретнаха крачоли и прецапаха през водата. Водени от опита си, пенсионери се събуха боси още в началото на дъжда и спокойно пошляпваха по тротоарите. Стръмната "Бяло море" стана водопад, а на улица "Банска" се образува огромна локва, блокирала движението. Коли аварираха на пътя след като дълбокото газене в локвите "задави" двигателите им. Заради влошената видимост Опел се удари с такси на кръстовището на „Космос“. Опелът на Асен Асенов, движил се по ул. "Дунав", отнел предимството на Митко Митков, бързащ с клиент по "Раковски". Заради ниската скорост няма сериозни щети и пострадали.

10 литра на квадратен метър е излелия се порой, отчетоха от местната метеорологична станция. Градушката пък не е била над целия град, а само на отделни места. Не са изключени нови превалявания, но не с такава интензивност, прогнозират синоптиците.

Повече моменти от потопеното Хасково и състоянието на хасковските централни улици, почти изцяло лишени от действаща канализация, вижте в нашия видеорепортаж

Г.Христов

Опелът на Асен Асенов/синята кола/ след удара на Дунав и Раковски
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини