От х:

Днес в x:

Търговци в ареста заради „Ромео и Жулиета” менте

Пресаташето на полицията Нина Николова показва сръбски контрабандни цигари

Търговци бяха арестувани заради продажба на кубински цигари с култовото име „Ромео и Жулиета”, съобщават от пресцентъра на полицията. За разлика от други конфискувани до момента безакцизни цигари, тези имат бандерол, но той е кубински и следователно невалиден в България. "Ромео и Жулиета" е много известна марка кубински пури, основана през 1875-та година. Цигари с такава марка обаче за пръв път се появяват в хасковско, вероятно са ментета коментират от икономическа полиция. Заведено е досъдебно производство, а търговците са задържани за да не възпрепятстват разследването.

От 9-ти април тази година влезе в сила промяна в наказателния кодекс, която урежда влизането в затвора на всеки, който продава контрабандни цигари или безакцизен тютюн на стойност над две минимални работни заплати-480 лв. Тогава деянието се третира като тежко престъпление за което се полага затвор от 1 до 6 години. Най-голямата като стойност контрабанда бе заловена в Хасково. На 19-ти април от дом на улица "Стара Планина" бяха иззети 89 кг безакцизен тютюн. Стойността на 100 грама от него е 15.60 лв.

Цигари "Американска легенда"-нищо общо с Америка, но вече са легенда заради ниските цени-1.50 на кутия

Заловената от полицията контрабанда от началото на годината, защо хасковлии предпочитат безакцизните цигари въпреки лошото им качество и как пушачите все пак си ги купува,т въпреки хайките на полицията, вижте в нашия видеорепортаж

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини