От х:

Днес в x:

Окрадоха скейтърската площадка

Калоян посочва липсващите ръбове

Любимото за скейтърите кътче на Кенана, днес осъмна осквернено. Неизвестни и явно гладни люде, отпорили металната обшивка по ръбовете на скейтърската площадка. Висококачествената неръждавейка се оказа липсваща по над половината от ръбовете на площадката и това бе разбрано по трудния начин от малолетни почитатели на дъската с двата чифта колелца. Двама от скейт-маниаците замалко не забиха глава в бетона след като пробваха ултра рискови трикове. Те вървят на металния ръб, защото се сигурява добро приплъзване. Ако обаче отдолу е камък, скейтът зацикля, а скейтърът полита с главата напред.

За проблема сезира отговорникът и треньор на местните скейтъри Калоян Николов. Човекът запитал охраната на парка, кога се е случило престъпното деяние. Охранителят отговорил, че имало само една смяна, която разбира се не е всевиждаща. Всъщност има и проблем с виждането, защото заради икономия, осветлението на алеята се гаси когато падне мрак. По рано било светло и съответно ръбовете стояли по местата си.

Ръбовете са ключови за изпълняването на номерата
Наско и Трайчо в полет на скейтовете

Иначе, осакатената площадка не спря ентусиастите и днес. 8-класника Атанас от Механото посвещаваше в тайните на скоковете 7-класникът Трайчо от „КлиментОхридски”. Децата ударно тренират за предстоящите състезания в Хасково, Димитровград и Черноморието. Готови са на ожулени колена и спукани глави, но да победят. Те обаче се надяват проблема да бъде разрешен. За оборудването и охраната на съоръжението отговаря местната община.

Г.Христов

Площадката се използва от кънкьори и велосипедисти

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини