От х:

Днес в x:

Криза: Хасковлии посегнаха към есенните джибри

Бай Георги вади пролетната реколта от есенните джибри

Кризата удари и насъщницата на българина-домашната ракия. Големия и проблем е, че бързо свършва, а няма пари за нов материал. Това споделиха хасковлии, използвали почивните дни да намерят работа на казаните край града.

Липсата на материал се компенсираше с есенните джибри. Вместо да бъдат превърнати в скоросмъртница още наесен, те били запазени в хладни мазета, докато им дойде времето. "Не увряха наесен. Студено беше в мазето ми и не ферментираха" осведоми експертно бай Георги. Според него ракията хич не е по-лоша от тая извадена наесен. Не е необходимо и повече захар. Трябва само да се внимава с огъня и компанията. Ако тя е голяма и весела, ракията ще изгори и ще става само за течност за чистачките, предупредиха ракиджии.

Поне една дузина посетиха днес следобед казана в края на улица "Георги Кирков". Цените бяха добри-казан 250 литра струваше 30 лв. Стопаните бързаха и по друга причина. Някой бил чул, че министър Дянков ще облага с нов данък домашницата. "Да не отваряме работа на момчетата от полицията. Те да си ловят безакцизните цигари и да оставят безакцизната ракия" добронамерено обясниха хасковлии.

Г.Христов

За качествената ракия, най важна е компанията
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини