От х:

Днес в x:

10-годишни връщат футбола на ст. Хасково

На ст. Хасково отново ще се играе футбол

От 10 до 13-годишни малчугани ще възкресят поне за уикенд футболът на ст. Хасково. От края на есенния  полусезон, когато представителния тим на града се разпадна, на терена само се тренира при това рядко.

В края на тази седмица там ще се проведе областния турнир за купата на „Кока Кола“ Ще участват 3 детски отбора от областния град плюс тимове от Любимец, Димитровград, Симеоновград и Харманли и Свиленград. Освен голямата купа за победителя, са предвидени и поне 10 индивидуални награди. Обявеният за най-добър играч на турнира, ще се конкурира на церемония в столицата с другите най-добри играчи от регионалните турнири, за голямата награда на спонсора Кока Кола.

Интересното е че мачовете ще се играят на целия размер на ст. Хасково. За да не се изтощят мъниците, полувремената ще бъдат 2 по 20 минути, а тимовете ще бъдат в класическия състав-10 полеви играчи плюс вратар. Разрешени са хокейни смени. Спонсорът е приготвил пълен футболен екип за всички малките футболисти, а всеки отбор ще получи професионална футболна топка.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини