От х:

Днес в x:

Стар пожар затруднява движението на Е-80 край Върбица

Камионът и горящата хартия от 23 март

Стар пожар на камион натоварен с амбалажна хартия край село Върбица, продължава да затруднява движението по международния път, предупреждават от димитровградската пожарна. Оказало се, че стоварените от ТИР-а тонове полуизгоряла хартия се възпламенявали периодично при силен вятър, вече 10 дни след самия инцидент. Купищата хартия са свалени край пътното платно няколкостотин метра след селото в посока Хасково.

„Вече три пъти ходим да гасим разгорелите се на ново бали с хартия” оплака се началикът на Пожарната служба в Димитровград Иван Пачов. Огнеборците не се опасяват от разпространение на огъня, защото наоколо всичко е зелено и влажно. Тлеенето обаче отделяло гъст дим който затруднявал видимостта. А точно в района на Върбица стават много катастрофи поради несъобразена скорост и натоварено движение. „Не знам кой трябва да се погрижи за хартията, но определено мястото и не е там”.

За ситуацията сезирахме и областно пътно управление. „Никой не ми е казал” реагира началникът инж. Живко Боговски. Според него, ангажимента е на собствениците на камиона защото това е тяхна стока. Боговски обеща, че незабавно ще се погрижи въпреки празничните дни. „Кое по-напред да правим? Пътища ли да оправяме или да чистим боклуците край тях” риторично запита пътния началник

Г.Христов.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини