От х:

Днес в x:

Хуманисти: Майките да раждат повече деца, бабите да ги гледат

Хаджи Снежка Гарабед е виден член на хасковските "хуманисти"

Майките да раждат повече деца. Ако работят, бабите да ги гледат. Това е мярка за хуманизиране на българското общество, смятат от хасковското движение „Хуманизъм“ което днес отбеляза със скромно тържество 20 години от своето основаване. В движението членуват някои култови със своята благотворителна дейност хасковлии, като хаджи Снежка Гарабед. До скоро, цялото движение се занимавало с благотворителност, но сега решили че това е работа на държавата, каза председателят Тодор Иванов.

„Ние сме доброволци и не броим членове, защото не събираме членски внос“ коментира Иванов. Серия от мерки трябва да се предприемат, за да се хуманизира обществото. Което е „повредено“ в своята управленска част и най-вече политическата върхушка. По-високата раждаемост е гаранция за оцеляване на българската „диаспора“, странно характеризираха българите в България активистите. Диаспора обикновено се нарича малцинствена етническа общност, живееща извън своята историческа среда.

Тодор Иванов-председател на движение "Хуманизъм"

Правителството няма да ни измъкне от кризата. Защото гледа да отреже само разходната част в бюджета, вместо да обмисли как да повиши приходната, обявиха хасковските хуманисти.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини