От х:

Днес в x:

Летящи ритници на държавното по киокушин в Димитровград

Свирепи тупалки и зверска размяна на удари ощастливиха близо 1000 зрители в димитровградската зала „Младост” дошли да наблюдават държавното първенство по киокушин карате за мъже и жени. 55 състезатели от 12 клуба взеха участие в надпреварата.

По регламент, схватките в тази разновидност на каратето, се играят до нокаут при пълен контакт. Затова и за разлика от бокса и по цивилизованите стилове, бойците не залагаха на тактиката, а на добрия стар тупаник. Единственото условие бе да няма удари с ръце в лицето. Забранени са ръкавици и всички видове протектори с изключение на тези за слабините. Напълно разрешено обаче е да нацели с крак противника в главата. Това си е сигурен нокаут, убедиха се зрители и гости. Затова и много от бойците залагаха на ритници с всичка сила отправени към иначе най-редставителните части на човешкото тяло. Някои сполучиха и на татамито се разлетяха кръв и сополи, примесени със сълзи на болка. Нито един боец включително и в трите женски категории обаче не се отказа.

Интригата бе свързана с имената на двама димитровградчани. В категория до 80 кг за титлата се бореха Мирослав Милев и Николай Вършилов. Двамата заедно с Айхан Ахмед от Нови пазар трябваше да определят участника в европейското първенство в Испания в началото на юни тази година. Първенството бе и квалификация за националния отбор. Вниманието към тях обаче бе изместено от шоуто което сътвориха Алекс Евтимов от Варна и Мирослав Сотиров от София. Двамата се млатеха през всичките регламентирани три минути, а после изиграха две продължения по две минути. Понеже пак бяха равни, се стигна до премерване на лично тегло. Окиаза се че между тях разликата е само някакви грамове. По регламент този който е по-лек с повече от килограм печели равния мач. Затова се даде допълнителен двуминутен рунд. Отново никой не падна, но свистящите мавашита на Евтимов и непрекъснато налагащите му юмруци му дадоха минимално предимство.


Един от най запалените фенове в зала „Младост” бе депутатът Иво Димов, придружен от няколко общински съветници. Събират идейки за следващия разговор с Божидар Димитров и компания, предположиха зевзеци от бригадирския град. Както е известно, вчера цял Димитровград скочи срещу обидните квалификации с които псевдоисторици накичиха града във финала на конкурса „Българското събитие на 20-ти век в ефира на БНТ.

Георги Христов

Ритниците изобилстваха
Алекс Евтимов/вляво/ налага софиянеца Мирослав Сотиров
Съвременния гладиаторски бой имаше много зрители
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини