От х:

Днес в x:

"Пролетно настроение" превзе фоайето на читалището

    Изложбата „Пролетно настроение“ на първомайските художници поднесе такова разнообразие от материали, стилове и жанрове, каквото е и разнообразието, което ни поднася настоящата пролет. Откриването на изложбата  по традиция се състоя  на 9 май, в присъствието на организаторите от ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“, кмета на общината Николай Митков, председателят на ОбС Светозар Славчев,  много общественици, близки и приятели на художниците.

    Към „обичайните заподозрени“  Тоска Запрянова, Зорка Каразапрянова, Магдалена Хубенова, Йорданка Янкова, Ангел Попчев, Наталия Георгиева, Наталия Димчева и Николай Чурчулиев, този път се присъединиха Николина Андреева и Мария Петкова. Двете художнички не веднъж са редили изложби в читалището, но до сега са били с картини на техни ученици.

    Още двама художници попълниха секцията „Изобразително изкуство“ - Неделчо Марков и  Недка Терзиева. Двамата са доскорошни емигранти, намерили своята причина да се завърнат в България. И докато Неделчо Марков дигитализира изкуство си, превръщайки го в технологичен продукт, Недка Терзиева развива собствено ателие и мечтае за самостоятелна изложба.

    Кметът на общината Николай Митков използва събитието, за да връчи благодарствена грамота на художниците. Той им благодари за прекрасните изрисувани яйца, с които се окичва Първомай по време на великденските празници през последните 5 години. До името на всеки художник беше поставена снимка на изрисувано от него яйце.

    Всеки от присъстващите художници получи цвете от кмета, от председателя на ОбС и от председателя на читалището Ана Сиракова. Цвете поднесоха и от Центъра за обществена подкрепа.

    Картините ще останат да красят фоайето на втория етаж на читалището до края на месец май.

    Теодора Кирякова

    Facebook коментари

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини