От х:

Днес в x:

Готови за фашинга

Рокери, мажоретки и духова музика по традиция ще има утре на шествието, предвождано от Принцесата и нейния Принц. 16:30 е началото, пред театъра ще се събира маскираната езикова за своя 39-ти Fasching. Тази година освен шарен, той е и еко.

Припомняме, че Принцът и Принцесата са вече избрани. Това се прави на 11.11 в 11 часа и 11 минути, чрез викане и други гръмки звуци, получени от кречетала и свирки, например. Принцът и Принцесата са от 11 клас, тази година това са Ивайло Манахилов и  Златияна Пилева.

След като премине през града с подобаващия шум и веселие, шествието ще стигне до любимото училище. Карнавалът ще продължи във физкултурния салон, който вече е украсен в съответствие с темата, как точно обаче, знаят само организаторите.

От ГПЧЕ „Проф. Д-р. Асен Златаров”  припомнят: Fasching, Fastnacht, Fastelabend, Karneval или Mardi Gras има много имена в Германия, но това е време за хумор, сатира и забава.

И макар че нашият Fasching  ще отшуми за няколко часа (в Германия трае 40 дни, като началото съвпада с началото на великденските пости), може пък Хасково да се усмихне, по стара немска традиция този път.

Мира Захариева, HaskovoNET

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини