От х:

Днес в x:

Петима погребани в частен имот. Кенана център на плажния волейбол. Преглед на печата

Община Стамболово е продала терен за строеж на фотоволтаичен парк в близост до гробищата на село Голям извор, а хората от незнание погребали близките си във вече частния имот. Така пет гроба се оказали в границите на терена, на който ще се изгражда фотоволтаичен парк. Когато багерите и тракторите захапали поляната, лъснал проблемът с петте гроба. Кметът на Стамболово разпоредил работата веднага да спре, докато се намери изход от ситуацията.

Темата е водеща и за двата регионални всекидневника „Новинар юг” и „Хасковска Марица”.

Другото събитие от вчера – пожарът в склад на фирма „Алиана”, също е водеща тема във вестниците.

Куйович разпитва трима генерали от МВР, пише още на първата си страница „Хасковска Марица”. Илия Илиев, Валентин Петров и Иван Иванов са призовани в хасковския съд по делото, което черногорският наркобос води срещу журналист от вестника за клевета.

Таксиджия заряза припаднало момиче, акцентира още на първа страница изданието. На тийнейджърката й прилошало в центъра на Хасково, приятелката й викнала такси, но шофьорът отказал. Мотивирал се, че ако се случи нещо с момичето в колата му, трябвало да носи отговорност.

Луда работа.

Работник от областта учи кетъринг с европари, пише в акцента на втора страница. Мераклията вече получил ваучера си за 1800 лв.

РИОКОЗ: Пикът на морбили предстои, пише още на втора страница. 166 са заболелите по последни данни на инспекцията.

Нови арести за трафика през границата, акцентира вестникът на 3 страница. Те са във връзка със задържания граничен полицай Атанас Атанасов, който вземал по 100 евро и пускал през ГКПП Капитан Петко войвода хора със забрана да напускат страната. Вписвал в регистъра чужди данни. Според прокуратурата той е част от цяла банда.

След редакционното приключване на броя на „Хасковска Марица” снощи стана ясно, че съдът пуска арестувания полицай срещу парична гаранция от 10 000 лева.

Темата за вчерашния пожар в шивашкия склад е развита на цялата 4 страница. На 5 страница вестникът публикува интервю с футболиста на ЦСКА Здравко Чавдаров.

Погром в селско гробище, пише в акцента на първа страница в „Новинар юг”. Темата е ситуацията в  стамболовското село Голям извор, където се оказа, че няколко от погребенията са извършени в границите на продаден терен. Изданието описва и ескалацията на напрежението миналия ден, когато хора от селото скочили със сопи на дървосекачите, но мелето се разминало.

5000 диабетици си доплащат за инсулин, пише в акцента на втора страница. Толкова са болните от региона, които ще трябва да доплащат за животоспасяващия препарат. Доскоро той се плащаше от Здравната каса.

Водят с полиция свидетелка по дело за убийство, пише на 3 страница. Глоба от 200 лева наложил вчера окръжният съд на Христина Никова, която не дошла да даде показания на процеса срещу Христо Лазов.

Кенана център на плажния волейбол, пише в акцента на спортната страница. След като завърши покрития тенис корт, Румен Балкански се захванал с поредната щура идея – игрище за плажен волейбол. В такава площадка той възнамерявал да превърне централния корт, който ще бъде посипан с 5 самосвала пясък от морето.

Димитровградската болница в капана на делегирания бюджет, описва на цялата 7 страница ситуацията в здравното заведение вестникът. Лекарите там не са получили заплатите си за декември.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков      

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини