От х:

Днес в x:

Арестуваният полицай на свобода срещу 10 000 лв.

Водят в съда таксиджията Ярослав Иванов. Зад него се вижда лицето на Георги Льондев

Граничният полицай Атанас Атанасов, който бе арестуван миналата седмица на ГКПП Капитан Петко войвода при операция на „Вътрешна сигурност” в МВР, тази вечер бе освободен срещу парична гаранция от 10 000 лева. Искането на прокуратурата за мярката за неотклонение бе разглеждана привечер в хасковския окръжен съд, а решението бе оповестено едва в 20 часа.

Държавното обвинение поиска „задържане под стража” за 38-годишния полицай, както и за шофьора на таксито Ярослав Иванов. Таксиджията бе посочен като съучастник на ченгето. Те прекарвали през границата с Гърция хора с наложена забрана да напускат страната. Миналия четвъртък те бяха арестувани, докато се опитваха да прекарат в Гърция две жени с такава забрана. Разследването установило, че полицаят Атанас Атанасов  ги регистрирал на ГКПП-то с чужди документи за самоличност. Освен това има данни, че по-рано същия ден през Капитан Петко войвода са минали под чуждо име още четири човека.

Като съучастник на двамата в съда бе доведен и Георги Льондев, зет на таксиджията Ярослав Иванов, който работи като шофьор в казино „Принцес” в Свиленград. Според обвинението четиримата, които успели да минат с чуждо име границата, са били превозени от него. За Льондев прокуратурата поиска мярка „домашен арест”.

Според обвинението групата е искала от „клиентите” си по 100 евро на човек. По показания на друг свидетел пък, в определени случаи сумата стигала 250 евро.

Все още се установява дали през този нелегален канал извън страната са били извеждани закоравели престъпници.

След близо тричасово заседание съдът наложи и на тримата мярка за неотклонение „парична гаранция” по 10 000 лева на всеки.

Тодор Кръшков

Полицаят Атанас Атанасов покри главата си с якето за да се скрие от обективите
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини