От х:

Днес в x:

Нов бум на морбили, имунизират 76 от НУ“Г.С.Раковски“

Още хасковски ученици се разболяха

41 заболели от морбили само за три дни, от петък до неделя, отчитат от регионалната здравна инспекция. Всички болни са настанени в хасковското инфекциозно отделение, тоест те са с потвърдена диагноза. Пациентите са с различна възраст от няколко общини. Днес текат анкети за да се уставят броят на контактните им лица.

Две деца от хасковското начално училище „Г.С.Раковски“ също са прихванали от опасната шарка. Заради тях, местната здравна инспекция проведе извънредна имунизация на 78 техни съученици. Има единични случаи и в други хасковски училища, но болните са с лични лекари, които са взели необходимите мерки. Според ХЕИ още за епидемична опасност не може да се говори, защото болестта не вилнее поголовно. Нейни жертви стават предимно хора от неимунизирания контингент или лица без здравно осигурителен статус.

Бумът идва само дни след като случаите бяха тръгнали да затихват, а общата им бройка се стабилизира на 105. Последните заболели от предходната седмица обаче вдигнаха тази бройка на 166 души.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини