От х:

Днес в x:

Криза: Общината няма 50 лв за медали за общинските първенци

Хандбалистките на Финансово стопанската гимназия с медалите си от Националните ученически игри преди 2 години

Без медали и купи ще останат тазгодишните първенци по 7 вида спорт в започналите общински ученически първенства. Единствената награда за победителите е грамота/една!/ за целия отбор.

„Един медал струва 1.35 лв., за 3-те първи отбора са 36 медала-около 50 лв. Поне има с какво да се похвалят децата, вместо един лист с формат А-4“ не скри огорчението си хандбалния треньор Стефан Хаджиангелов. Днес в зала „Спартак“ започна общинския шампионат по хандбал с участието на отбори от 10 хасковски училища. Според организаторите интереса е повече от слаб. Крепи се само на това, че играещите ученици се освобождават от часовете. Сметката за медалите бе направена бързо от хандбалистите, защото самите те са заръчали подобни отличия за предстоящи юношески турнири в Хасково. Липса на медали и купи е имало не само в хандбала, но и на завършилите първенства по волейбол и баскетбол.

По регламент, победителите от общинските кръгове ще представят града на областните турнири. Следващото стъпало са зоналните първенства до националните ученически финали в края на учебната година.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини