От х:

Днес в x:

Наркобосът Куйович вика на разпит в Хасково бивши МВР-шефове

Будимир Куйович в съда

Бившите професионални ръководители на МВР – ексглавните секретари на министерството Илия Илиев и Валентин Петров, както и някогашния заместник директор на ГДБОП Иван Иванов трябва да се явят в хасковския съд на 29 март. Те ще отговарят на въпросите на наркобоса Будимир Куйович и неговата адвокатка Елеонора Дулендарова. Двамата ще питат МВР-шефовете за причините за напускането им и дали то има връзка с личността и делото на Куйович.

Призоваването им за свидетели бе решено на днешното съдебно заседание по процеса, който черногорецът води срещу журналиста от „Хасковска Марица“ Христо Христов. Куйович го съди за клевета, задето го нарекъл „наркобос“. Освен това бандитът се почувствал оклеветен от публикация във вестника, в която пише, че е дал 400 000 евро на бившия вътрешен министър Румен Петков и тогавашния главен секретар на МВР Валентин Петров.

Куйович води и друго дело за оклеветяване срещу „Хасковска Марица“ - за публикация, която го свързва с убийството на Филип Найденов – Фатик.

Днес показания пред магистратите даде съкилийникът на Куйович в Софийския централен затвор – Педро Лоренцо Багароти. Той описа как след като прочел вестника, черногорецът се изнервил, пиел лексотани и други успокоителни.

Тодор Кръшков

Педро Лоренцо Багароти
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини