От х:

Днес в x:

9 °C

Пламна склад на Алиана с 50 работнички, пожарната без вода

Склад за дрехи пламна към 13 часа днес на метри от бензиностанция "Вес Ойл", на булевард "Освобождение"". Пожарът е избухнал внезапно, докато в склада са работили около 50 работнички. В един момент токът изгасна и някой извика, че има пожар. Всички хукнаха навън, каза шокирана жена. Тя и нейните колежки избягали на двора по чехли. Вътре са останали дрехи, дамските чанти, пари и лични документи.

Горящият склад е на фирма "Алиана". Тя произвежда платове, вата и облекло. По първоначална информация собствениците й били в Турция. Впоследствие се оказа, че са били на място, но отказаха каквато и да е информация.

В началото на пожара съществуваше реална опасност огънят да се разпространи към сградите в съседство, включително и намирашата се на няколко десетки метра бензиностанция "Вес Ойл". За гасенето бяха мобилизирани 5 противопожарни екипа - 4 от Хасково и 1 от Димитровград.

Големият проблем за огнеборците бяха неработещите хидранти. Това наложи да се търсят други водоизточници. Част от колите ползваха вода от близкия сервиз на Рено, но повечето от колите направиха поне по 3 курса до града за зареждане с вода. Към 15 часа пожарът бе локализиран на метри от големия склад за платове и вата. Ако огънят бе влязал там, нямаше загасяне, обясниха изтощените пожарникари. По първоначални данни са изгорели 200 кв метра покривна конструкция и неустановено количество стока. Причината е неустановена,вероятно късо съединение, коментира началникът на Областната противопожарна служба Николай Вълчев. По никое време няма кой да прави умишлен палеж, допълни и комисар Петьо Петров, отзовал се на мястото на инцидента с още един куп патрулки. Те отцепиха движението по булевард "Освобождение". То бе въстановено едва когато огънят изгасна напълно. Това стана след изгарянето на складираната вата и платове. Допреди това шланговете бяха безпомощни.

 

Огънят породи реална опасност от обгазяване на града. Екипи на РИОСВ и Гражданска защита започнаха замервания на въздуха в района. По първоначална информация няма отделени вредни емисии в атмосферния въздух.

Георги Христов

Въпреки многото кранове, вода за гасене нямаше...
Най-близкия водоизточник бе в близкия автосервиз

Гражданска защита замерваха въздуха
Областният Румен Данев, началникът на ОДП Петьо Петров и на областната пожарна служба Николай Вълчев бяха на мястото на инцидента
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020

Случаен виц

Последни новини