От х:

Днес в x:

Пламна склад на Алиана с 50 работнички, пожарната без вода

Склад за дрехи пламна към 13 часа днес на метри от бензиностанция "Вес Ойл", на булевард "Освобождение"". Пожарът е избухнал внезапно, докато в склада са работили около 50 работнички. В един момент токът изгасна и някой извика, че има пожар. Всички хукнаха навън, каза шокирана жена. Тя и нейните колежки избягали на двора по чехли. Вътре са останали дрехи, дамските чанти, пари и лични документи.

Горящият склад е на фирма "Алиана". Тя произвежда платове, вата и облекло. По първоначална информация собствениците й били в Турция. Впоследствие се оказа, че са били на място, но отказаха каквато и да е информация.

В началото на пожара съществуваше реална опасност огънят да се разпространи към сградите в съседство, включително и намирашата се на няколко десетки метра бензиностанция "Вес Ойл". За гасенето бяха мобилизирани 5 противопожарни екипа - 4 от Хасково и 1 от Димитровград.

Големият проблем за огнеборците бяха неработещите хидранти. Това наложи да се търсят други водоизточници. Част от колите ползваха вода от близкия сервиз на Рено, но повечето от колите направиха поне по 3 курса до града за зареждане с вода. Към 15 часа пожарът бе локализиран на метри от големия склад за платове и вата. Ако огънят бе влязал там, нямаше загасяне, обясниха изтощените пожарникари. По първоначални данни са изгорели 200 кв метра покривна конструкция и неустановено количество стока. Причината е неустановена,вероятно късо съединение, коментира началникът на Областната противопожарна служба Николай Вълчев. По никое време няма кой да прави умишлен палеж, допълни и комисар Петьо Петров, отзовал се на мястото на инцидента с още един куп патрулки. Те отцепиха движението по булевард "Освобождение". То бе въстановено едва когато огънят изгасна напълно. Това стана след изгарянето на складираната вата и платове. Допреди това шланговете бяха безпомощни.

 

Огънят породи реална опасност от обгазяване на града. Екипи на РИОСВ и Гражданска защита започнаха замервания на въздуха в района. По първоначална информация няма отделени вредни емисии в атмосферния въздух.

Георги Христов

Въпреки многото кранове, вода за гасене нямаше...
Най-близкия водоизточник бе в близкия автосервиз

Гражданска защита замерваха въздуха
Областният Румен Данев, началникът на ОДП Петьо Петров и на областната пожарна служба Николай Вълчев бяха на мястото на инцидента
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини