От х:

Днес в x:

Файтъри ще се бият яко в Димитровград

Държавно първенство по карате киокушин за мъже и жени ще се проведе в димитровградската зала „Младост“ на 6-ти март, събота. Схватките ще започнат в 13 часа. Засега заявки са дали 15 клуба. Това е първия държавен шампионат за мъже и жени в региона от много години насам, похвалиха се организаторите. Ще участват всички национали на България.

Киокушин е най-популярния карате стил в света. Той е практикуван от повечето от бойците в турнирите по К1.

К1 е правилник за провеждане на състезания по бойни изкуства, съчетаващ всички стилове. Основан е именно от Киокушин

Коко Тайсъна и Цецо Мамуната в свободен фрифайт в хасковската зала Дружба през декември 2008

шампион Казиоши Оши през 1980-та година. По правило бойците по киокушин се състезават изцяло във фул контакт, нещо което е пренесено в К1. Състезанията там са известни с бруталните си нокаути. Особено известен в това отношение е действащия световен шампион на К1 в момента, киокошин боеца Сами Шийлдс от Холандия. 

Хасково и особено Димитровград са едни от най-големите центрове за развиване на карате не само в България, но и на балканския полуостров. С традициите в региона са свързани и очакванията за много отличия от турнира. 

Иконата на Киокушин- 3-кратния световен шампион Сами Шилд

За да добиете представа, едно видео със Сами Шилд и Реми Бонярски от последното световно първенство по К1, където холандския звяр спечели третата си световна титла.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини