От х:

Днес в x:

Съдят хасковлия, платил на проститутка с евро менте

Димо Деянов

Процесът срещу 39-годишния Димо Деянов от Хасково за пласиране на фалшиви пари днес бе отложен.

За утре.

Причина за отлагането бе явяването му без адвокат. По думите на подсъдимия той бил упълномощил Димитър Георгиев, но юристът липсваше в залата. Съдията нареди да се попита адвокатът дали е бил упълномощен и ако да, да му се наложи 300 лева глоба. Ако не, да се назначи служебен защитник на подсъдимия.

Димо Деянов бе спипан през май миналата година, след като платил в местно заведение с фалшива банкнота от 50 евро. Той цяла вечер пил, ял, черпил и се веселил в заведението. После пробутал ментето с обяснението, че няма левове. Собствениците на кръчмата се усъмнили в истинността на парите и се обадили в полицията. Криминалистите установили, че става дума за фалшиви банкноти.

В хода на разследването било установено, че предишната вечер Димо платил и на проститутка пред Бизнесцентъра с евро менте. При обиск в колата му „Нисан Патрол“ били намерени още 67 фалшиви банкноти в купюри по 50 евро.

„Искам да се спре делото и да се върне на следователите. Ще им кажа откъде са дошли фалшивите пари. Омръзна ми да лежа в затвора заради други хора“. Това каза пред съда Димо Деянов.

Процесът продължава утре от 10 часа.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини