От х:

Днес в x:

Над 200 хил.стоки и 44 т.перилни препарати ментета са разкрити на границата ни с Турция

35 855 артикула, по-голяма част от които текстилни изделия със знаци на търговски марки, са задържани по границата ни с Турция на пункта "Капитан Андреево".

Стоките, които са иззети поради съмнения, че са нарушени права върху интелектуалната собственост, са открити в периода между  11 и 15 март  тази година. Те са засечени при проверки на три товарни автомобила и четири автобуса, влизащи в страната от Турция, съобщиха от митническото звено в Свиленград.

На 11 март е разкрита най-голямото количество контрабанда в товарен автомобил, чийто шофьор декларирал  превозваната групажна стока от Турция за Босна и Херцеговина, но не и "марковите" артикули. 

При обстойната проверка на превозното средство станало ясно, че над 13 400  тениски, спортни и детски комплекти, спортни долнища, чорапи с обозначенията на световноизвестни марки, не са сред декларираните стоки. Открити са още близо 1200 чанти, всички с лога на известни марки. 
На следващия ден е засечена другата нередовна пратка, предназначена за различни  страни от Западна Европа с дрехи, чанти и парфюми.

Отново текстилни изделия и ароматни артикули, чанти, но и спортни обувки, е съдържанието на контрабндата с лога на известни марки, открита при проверки на четири автобуса в три последователни дни между 13 и 15 март. Превозните средства пътуват от Турция през България за Румъния. Задържаните „маркови“ стоки са били декларирани от шестима пътници, които заявили, че са ги закупили с цел търговия.

В изпълнение на Европейски регламент за защита на интелектуалната собственост стоките са задържани. За случаите ще бъдат уведомени притежателите на съответните марки. При унищожаването им, правопритежателите на марките заплащат дейностите.
От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 220 000  артикула и 44 тона перилни препарати със знаци на регистрирани търговски марки. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини