От х:

Днес в x:

Има спешна нужда от хранителни продукти за обитателите на изгорелия блок в Димитровград

Хората, останали без покрив над главата, след като вчера блокът им изгоря, имат спешна нужда от трайни хранителни продукти. За това апелираха самите те. След разговор с кметския наместник на квартала Кочо Георгиев, който се ангажира да осигури помещение за събиране на помощи, бедстващите хора отправят апел към всеки, който може да им помогне с хранителни продукти, да ги предостави в бившото читалище в кв. Изток на ул. Изгрев 2. Читалището се намира на метри зад автобусната спирка, а на партерния етаж има хранителен магазин и е срещу изгорелия блок.

Както ви информирахме вчера, блок 3 на ул. Изгрев изгоря, един човек загина, а останалите живущи останаха на улицата. Хората, които са се спасили, са загубили цялото си имущество, включително лични документи, парични средства, дрехи и покъщнина. Повечето от тях днес са с дрехите, с които са били облечени, когато са бягали от горящата сграда. През изминалата нощ са били настанени при приятели и роднини, но буквално са останали без нищо и от вчера по-голямата част от тях, включително и няколко деца се изхранват с който каквото им помогне.

Това е сграда в която може да дарите трайни хранителни продукти на нуждаещите се

Община Димитровград предприема действия за оказване помощ на пострадалите от пожара, като за сега се подготвят дрехи и одеяла, които ще могат да се получат от нуждаещите се в понеделник.

Местната социална служба още вчера е отишла на мястото и е разяснила на пострадалите по какъв ред могат да им бъдат отпуснати еднократни помощи, които ще бъдат в максимален размер от 1578 лв., ни информира директорът на институцията, Жанета Желева. До тази помощ ще имат достъп само 5 души, които са с настоящ адрес в изгорелия блок, а тя ще бъде отпусната най-късно в началото на месец април.

Закрила на детето ще могат да подпомогнат децата, които са живели на адреса с финансова помощ от порядъка на 1000 лева за 1 година, която ще бъде изплащана на траншове.

Община Димитровград разполага с резервен фонд от жилища, които могат да бъдат предоставени за определен период от време на останалите без покрив над главата, но преди това трябва общинска комисия да оцени щетите по сградата, което може да направи след като полиция и пожарна приключат с техните процедури по разследване, поради образуването на досъдебното производство заради загиналия мъж.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини