От х:

Днес в x:

Домът за стари хора в „Кенана“ с благотворителна първомартенска кампания

Изображение 1 от 6

    Първомартенска благотворителна кампания инициираха потребителите на Дома за стари хора в „Кенана“. В следващите дни, до настъпването на Баба Марта, те ще продават мартеници, съобщиха от Община Хасково.

    Средствата ще са в подкрепа на градежа на църквата „Свети Иван Рилски“ в квартал „Орфей“. Решението за жеста е взето от възрастните хора, а екипът на Дома ги подкрепи, разказа директорът Кина Койнарска. Всички заедно са изработили стотици традиционни български символи, кукли и сувенири.

    Към благотворителната инициатива се присъединиха и хората от Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с психически разстройва в „Болярово“.

    Пъстрият щанд е разположен до сградата на Община Хасково. Там освен на красивите мартеници, всеки може да се наслади и на песните, които изпълнява вокалната група от Дома за стари хора. Любими български песни в акомпанимент на акордеон и гайда озвучават централната градска част, а възрастните хора с усмивка разказват своите спомени за това как се е празнувал денят на Баба Марта през годините. Те призовават всеки, който има добро и щедро сърце, да подари мартеница за здраве на близките си хора и дари средствата за завършването на църквата в квартал „Орфей“.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      По
      Попадиева
      7 -3
      14:03, 27 фев 2024
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини