От х:

Днес в x:

16 млади фотографи с изложба за 10-годишнината на хасковския фотоклуб

    Юбилейна изложба на млади фотографии под надслов „Има ли смисъл?” бе открита днес в Младежки център в Хасково. Тя е посветена на 10-годишнината от откриването на Клуба по фотография, чийто основен двигател и вдъхновител е хасковлията Славян Костов.

    В експозицията със свои творби участват 16 бивши възпитаници на школата, които са избрали своята творческа и професионална кариера в сферата на визуалните дигитални изкуства.

    Най-добрите фотографии на Анелия Белчева, Антония Владимирова, Васил Грозев, Гергина Георгиева, Габриела Нанева, Дани Колев, Дарена Георгиева, Елена Делчева, Ивалена Христова, Милена Янкова, Павел Данев, Петя Николова, Ралица Димитрова, Стела Танева, Селин Миткова, Щилян Пеев могат да бъдат разгледани във фоайето на Младежкия център.

    Славян Костов основава Клуба по фотография през 2014 г. За едно десетилетие първи стъпки в областта на фотографията при него са направили много деца и ученици, за които изкуството остава отпечатък.

    „Мога да кажа, че в този важен въпрос: „Има ли смисъл?”, моите ученици дават изключително важен отговор. Има смисъл в тези 10 години, в които са преминали стотици деца през нашия клуб“, каза Славян Костов, който в случая е организатор на събитието. Той каза, че обикновено се занимава с групи от по 10-15 деца от 8 до 12 клас, но възнамерява да свали възрастовата граница с около 2 години, тъй като децата все по-рано проявяват интерес към дигиталните технологии. Заяви, че преди модата е била във фотографията, но сега забелязва, че повечето се насочват към видеографията, може би заради „ТикТок“.

    Изложбата бе осъществена с подкрепата на Община Хасково, по проект „Културни инициативи“. На откриването на изложбата присъстваше кметът Станислав Дечев.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ка
      Кабурджиева
      6 -5
      20:30, 24 фев 2024
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
      • Ва
        Васко
        3 -1
        23:24, 24 фев 2024
        Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини