От х:

Днес в x:

Петя Димитрова споделя паралелен свят в галерия Форум

    В търсене на невидимото за очите, на скритата емоционалност, младата фотографка от Хасково Петя Димитрова показва паралелен свят тази вечер в галерия „Форум“.

    28-те фотоса на 17-годишната потомствена фотографка, са в актуалната техника „двойна експозиция“, която представлява колаж на портрет с пейзажна, стрийт, репортажна фотография или натюрморт.„Този начин на представяне e изключително модерен в момента, но корените му се крият още в създаването на фотографията, когато все още се е снимало на плаки. В момента тази техника преживява своя ренесанс с новите технологии и обработката на фотошоп. Техниката никак не е лесна, защото трябва да се намери точния кадър, който да бъде напаснат с портрета. Понякога се пробват десетки, дори стотици кадри, докато стане спойката между фотографиите.“, казва ръководителят на Петя Димитрова Славян Костов.

    Изложбата набляга на паралелния-вътрешния свят на човек.

    Снимките са правени в продължение на една година. Портретите са на приятели и близки на авторката. В колажите Петя Димитрова показва природата в България , Гърция, Полша и Шотландия-пейзажи, впечатлили я при пътуванията й.

    В някои от колажите тя умело съчетава и астрофотография, познанията за която е натрупала в Клуба по астрономия, в който също членува.

    „ В тази изложба правя опит да пресъздам паралелния, невидимия свят на човек, емоциите, които остават скрити за очите. Целта на завършения фотос, след наслагването, е да говори за човека, който съм заснела. В колажите съм се опитала да представя характери.“, споделя Петя Димитрова.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Галерия Форум май само фотографии на Славян и учениците му излагат, къде са художниците? Малко олеквате
    • 2
      Сл
      Славян Костов
      9 -6
      19:50, 6 мар 2018
      Тая галерия си стана моя частна собственост!
      Да знаете де.
    • 3
      Сл
      Славян Костов
      18 -3
      20:51, 6 мар 2018
      Благодаря за оценките! Сред десетките изложби годишно на художници, приложници и скулптори, не виждам нищо нередно да се направят и 3 фотографски. Съдейки по пълната зала тази вечер и по огромния интерес към фотографията, смятам и занапред да се боря за изява на таланливи млади автори. За сведение, Славян Костов все още няма самостоятелна изложба и негови фотографии не са излагани в галерия Форум от 2010 година насам :) Това не е мой приоритет. Следвашият месец мой възпитаник ще има представяне в най-голямата галерия за съвременно изкуство в света в Лондон и се надявам искрено да не смятате, че и тя ще стане "моя" частна собственост ;) Обещавам ви да продължа с изложбите, защото младите хора в този град имат нужда точно от това... Макар и трудно постигната културата в Хасково ще я има. Заповядайте на следващата наша изява, сигурен съм , че след нейното посещение, постовете ви няма да бъдат две неща....... анонимни и негативни ;) Лека вечер!
      • Бр
        Брррррр
        4 -6
        07:15, 7 мар 2018
        Бля бля бля. "Дайте ми децата, майките сами ще дойдат!"
        Пък и някоя и друга обществена поръчка...
      • Сл
        Славян Костов
        6 0
        09:29, 7 мар 2018
        Хахахаха ;) И тук ще трябва да ви разочаровам :) Нямам кандидатстване по нито една обществена поръчка, при което и да е управление. Можете да проверите в регистрите. Фото клуб към младежки център е доброволен проект...следователно нещо което не е на печалба, а е с идеална цел, няма как да го разберете, нито имате сили и желание да направите подобна дейност. Цялото обучение и всички изложби са безплатни за учениците. Попитайте самите младежи за повече инфо.
        За да сте все пак спокойни, съветвам ви да запишете децата си при мен, това ще е може би най-правилната крачка за вас в този живот ;) ...и е единствената възможност да се успокоите и да спрете да се притеснявате за....майките си :)
      • Бр
        Брррр
        1 -3
        09:58, 7 мар 2018
        Май нещо обърка законовите обществени поръчки с общинската ясла
    • 4
      Ан
      Ангелова
      7 0
      21:42, 6 мар 2018
      Браво Петя, успех!
    • 5
      Фо
      фотограф любител
      7 -10
      21:45, 6 мар 2018
      Славяне, та в коя галерия в Лондон, по-точно, цитирай името на галерията за съвременно изкуство, най-голямата в света, ще има изложба на твой възпитаник?!?!? Кой е той, цитирай името му?!?!?! С твоите маджаровски лафове, можеш да говориш пред аудитория, която не знае , къде е Лондон!!!
    • 6
      Сл
      Славян Костов
      12 0
      21:59, 6 мар 2018
      Колега, следващия месец ще ти го кажа лично :) Радвам се, че имаш отношение към прекрасния маджаровски край ;) Името на момчето което учи фотография в Лондон е Байрям Байрямали. Страхотен и креативен млад наш съгражданин и се радвам, че беше част от нашия фото клуб през ученическите си години. Негови творби ще бъдат изложени в http://www.tate.org.uk/visit/tate-modern
      Както казах следвашия месец ще ти дам инфо....life ;) Стига да не си така "прикрит" ;)
    • 7
      Ар
      Арт мен
      6 0
      14:16, 7 мар 2018
      Художници няма. те са тук по форумите, плюят и хейтват. Добре че са ученическите клубове от читалище Заря и младежкия, да показват изкуство. Иначе е пълна суша и идват само шопи. Какво мрънкате не мога да разбера, че децата на Хасково творят.
    • 8
      La
      lance hopkinson
      0 0
      13:52, 4 яну 2019
      Добър ден,

      Ние предлагаме заеми от всякакъв вид на нуждаещите се да започнат новата година и лихвеният процент е достъпен, ако заинтересованите се свържат с нас по имейл чрез hopkinsonloan@hotmail.com с вашите искания.

      Благодаря.
    • 9
      Кр
      Крис Каролин.
      0 0
      03:27, 10 апр 2019
      Казвам се Крис Каролин. Аз живея в Съединената Америка и съм щастлива жена днес и казах на себе си, че всеки кредитор, който спасява семейството ми от лошото ни положение, ще се обърна към всеки, който го търси, той е дал щастие на аз и моето семейство, имах нужда от заем от $ 50,000.00, за да започна живота си навсякъде, тъй като аз съм самотна майка с 3 деца, които срещнах този честен и богобоязнен кредитор, който ми помага с заем от $ 50,000.00 долара е БОГ, страхуващ се от човек, ако имате нужда от заем и ще платите заема, моля, свържете се с него, кажете му, че е Крис Каролайн, който ви насочва към него. Свържете се с финансовата помощ на Unity Firm чрез имейл: loancreditinstitutions@gmail.com
    Последни новини