От х:

Днес в x:

Фотографът Славян Костов представи прозореца като портал към различен свят

Фотографът Славян Костов е поредният автор, който отговори на предизвикателството "Приказка за силата", съобщиха от община Хасково. Той представи своя проект с думите:

„Пропътуваме огромни разстояния, харчим хиляди, изразходваме безброй часове, за да заситим сетивата си с различното. Природа, архитектура, адреналин. Инвестираме време и средства за вдъхновение, което жадуваме и чакаме с нетърпение. Пътуването като спасителен пояс, който ни откъсва от действителността и ни потапя в така мечтаните непознати култури. Да се почувстваме за кратък миг, че сме горди европейци, усмихнати американци или азиатци работохолици.
Днес ще ви представя една различна дестинация. Тя е изключително близка, абсолютно безплатна и най-важното не толкова позната. Какво трябва да се направи, за да я посетим? Нищо сложно... Достатъчно е да затворим windows-а и да отворим прозореца.
Представям ви един мой личен проект, който започнах да снимам преди почти 4 години. В края на 2016 г. си поставих цел, всеки ден да документирам света такъв, какъвто го виждам през моя прозорец.
Този проект кореспондира изключително много с динамичната обстановка, в която се намираме и прозорците за много от нас са малкия остров на спасението в изолация.
Да, това малко пространство го превърнах в портал към различен свят. Всекидневно в обектива ми влизаха природните явления, архитектурата на моя квартал, флората, фауната, с които сме заобиколени. Никога не съм си представял, че мога така да се радвам, когато открия геометрията на формите, създадени от човека, драматургията на светлината, комедия в започващите и трагедията на отиващите си сезони. Облаците, тези природни текстури с неочаквано начало и край. Облаците, които никога няма да видим отново по същия начин.
Целият този спектакъл се разиграваше пред мен с отварянето на един единствен прозорец.
Благодаря на Община Хасково, че имам възможност да се включа в проекта "Приказка за силата" и да разкажа моята история в изолация.
Не знам дали кадрите, които показвам биха били вдъхновение за някой от вас, но днес светът е различен и се налага да го преоткрием. Да видим точно тази близка до нас красота, която по нищо не отстъпва на всяка далечна дестинация.
В човешката история има едно ясно правило за силата, тя никога не е просъществувала без муза и вдъхновение. Точно това е причината в днешния ден, най-активни в подаряването на своето изкуство на хората, да бъдат хората на изкуството.
Благодаря на Елена Шопова за номинацията, и понеже се забавих с моята селекция, си позволявам лукса да номинирам повече хора в чиито вени, тече наистина изкуство.
Иска ми се да предизвикам в това пространство да се изявят двама млади художници в лицето на Luiza Kitar и Даниел Русев, както и една рок банда, която пише история в провинцията, но печели сърцата на феновете в цяла България - "HANGAR-42“.

Цялата галери със снимки може да видите тук.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ех
    еха
    4 -3
    14:38, 27 апр 2020
    браво
  • 2
    Тю
    Тюфчиев
    4 -4
    14:48, 27 апр 2020
    Малко неестествени ми се виждат снимките. Едни такива фотошопирани. Светът е по скоро сив, отколкото папагалено шарен, в който не всички са шарани.
    • Пу
      Пухлев
      4 -1
      17:28, 27 апр 2020
      Ко речи, ко?
  • 3
    Ка
    КараКолев
    4 -1
    16:40, 27 апр 2020
    Екстра са. Аз живея в 36 блок на Орфея и виждам всичко от високо. Точно такива гледки има често ама не мога да ги снимам с телефона. Тези много ми харесват. Браво!
  • 4
    Us
    Usa
    3 -1
    17:24, 27 апр 2020
    Много яки кадри. Хасково изглежда страхотно. И аз снимам, но нямам чак такова търпение. Личи си че е бая труд.
  • 5
    Ко
    Колев
    0 0
    09:43, 28 апр 2020
    Човека по ред причини не може да излезе от стаята и какво друго да прави .
Последни новини