От х:

Днес в x:

13 °C

Фотографът Славян Костов представи прозореца като портал към различен свят

Фотографът Славян Костов е поредният автор, който отговори на предизвикателството "Приказка за силата", съобщиха от община Хасково. Той представи своя проект с думите:

„Пропътуваме огромни разстояния, харчим хиляди, изразходваме безброй часове, за да заситим сетивата си с различното. Природа, архитектура, адреналин. Инвестираме време и средства за вдъхновение, което жадуваме и чакаме с нетърпение. Пътуването като спасителен пояс, който ни откъсва от действителността и ни потапя в така мечтаните непознати култури. Да се почувстваме за кратък миг, че сме горди европейци, усмихнати американци или азиатци работохолици.
Днес ще ви представя една различна дестинация. Тя е изключително близка, абсолютно безплатна и най-важното не толкова позната. Какво трябва да се направи, за да я посетим? Нищо сложно... Достатъчно е да затворим windows-а и да отворим прозореца.
Представям ви един мой личен проект, който започнах да снимам преди почти 4 години. В края на 2016 г. си поставих цел, всеки ден да документирам света такъв, какъвто го виждам през моя прозорец.
Този проект кореспондира изключително много с динамичната обстановка, в която се намираме и прозорците за много от нас са малкия остров на спасението в изолация.
Да, това малко пространство го превърнах в портал към различен свят. Всекидневно в обектива ми влизаха природните явления, архитектурата на моя квартал, флората, фауната, с които сме заобиколени. Никога не съм си представял, че мога така да се радвам, когато открия геометрията на формите, създадени от човека, драматургията на светлината, комедия в започващите и трагедията на отиващите си сезони. Облаците, тези природни текстури с неочаквано начало и край. Облаците, които никога няма да видим отново по същия начин.
Целият този спектакъл се разиграваше пред мен с отварянето на един единствен прозорец.
Благодаря на Община Хасково, че имам възможност да се включа в проекта "Приказка за силата" и да разкажа моята история в изолация.
Не знам дали кадрите, които показвам биха били вдъхновение за някой от вас, но днес светът е различен и се налага да го преоткрием. Да видим точно тази близка до нас красота, която по нищо не отстъпва на всяка далечна дестинация.
В човешката история има едно ясно правило за силата, тя никога не е просъществувала без муза и вдъхновение. Точно това е причината в днешния ден, най-активни в подаряването на своето изкуство на хората, да бъдат хората на изкуството.
Благодаря на Елена Шопова за номинацията, и понеже се забавих с моята селекция, си позволявам лукса да номинирам повече хора в чиито вени, тече наистина изкуство.
Иска ми се да предизвикам в това пространство да се изявят двама млади художници в лицето на Luiza Kitar и Даниел Русев, както и една рок банда, която пише история в провинцията, но печели сърцата на феновете в цяла България - "HANGAR-42“.

Цялата галери със снимки може да видите тук.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ех
  еха
  4 -3
  14:38, 27 апр 2020
  браво
 • 2
  Тю
  Тюфчиев
  4 -4
  14:48, 27 апр 2020
  Малко неестествени ми се виждат снимките. Едни такива фотошопирани. Светът е по скоро сив, отколкото папагалено шарен, в който не всички са шарани.
  • Пу
   Пухлев
   4 -1
   17:28, 27 апр 2020
   Ко речи, ко?
 • 3
  Ка
  КараКолев
  4 -1
  16:40, 27 апр 2020
  Екстра са. Аз живея в 36 блок на Орфея и виждам всичко от високо. Точно такива гледки има често ама не мога да ги снимам с телефона. Тези много ми харесват. Браво!
 • 4
  Us
  Usa
  3 -1
  17:24, 27 апр 2020
  Много яки кадри. Хасково изглежда страхотно. И аз снимам, но нямам чак такова търпение. Личи си че е бая труд.
 • 5
  Ко
  Колев
  0 0
  09:43, 28 апр 2020
  Човека по ред причини не може да излезе от стаята и какво друго да прави .

Хороскоп за 08.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Добър енергиен тонус и физическа устойчивост. Радвате се на споделено внимание в работата си. Признанието, което получавате не е случайно. Положените усилия за да се приспособите към новата ситуация ви карат да се чувствате добре. Приемате градивно забележките и продължавате напред.
08 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви спокоен ден на работното място. Със задоволство ще установите, че служебните ви дела се развиват успешно като някои от тях е възможно да надхвърлят очакванията ви. От вас се излъчват добро настроение и оптимизъм, които действат стимулиращо на близките ви хора. Отложете ангажименти вечерта, за да прекарате повече време с любимия човек.
08 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
08 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Присъствието ви от много хора е търсено и желано. Знайте, че само с постоянство и воля можете да постигнете желанията си, нищо няма да дойде наготово. В отношенията с роднините са възможни разногласия, от вас зависи да ги убедите аргументирано в правотата на доводите си.
08 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приключете навреме започнатите задачи, денят е подходящ и за други занимания. Ще останете адекватни на ситуацията и ще покажете най-доброто от себе си, споделяйки идеите си пред когото трябва. Разбирателството помежду ви ще помогне по-лесно да се постигнете обща цел. Други ще се подготвят за предстоящо събитие, важно за професионалната им реализация.
08 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви важни ви срещи, изискващи да сте в добра форма. Ще се концентрирате в сферата на професионалните си занимания и ще търсите по-добри пътища за изяви. Личен проблем е на път да бъде решен, но не проявявайте твърдоглавие, а се вслушвайте в съветите на онези, които милеят за вас.
08 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете времето си за приключване на проект, по който работите от дълго време. Придържайте се към онова, което ви е познато. Всяко отклонение от пътя, може да ви навреди. Покажете на близките си колко много ги цените и се нуждаете от помощта им. Това ще ги мотивира да поемат част от грижите ви. Заемете се със самоусъвършенстването си - изучаването на чужда език е добро начало.
08 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще спечелите, ако не пренебрегвате предложенията на колегите си и заедно взимате решения по общите ви задачи. Може да се наложат и компромиси, за това не бъдете категорични. За реализацията на нова идея също се консултирайте със специалисти, за да не хвърлите труда си на празно.
08 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста напрежение и непредвидени ядове се очертават пред повечето от вас. Въпреки това денят има изгледи да се превърне в един от най-успешните ви в последно време. При по-голяма концентрация ще успеете да избегнете повечето неприятности и да се възползвате от шансовете, които ви се откриват. Важно е да не губите обзелия ви днес ентусиазъм.
08 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С творческо настроение ще се отнесете към работата си. Една от причинете за повишения ентусиазъм е зараждаща се нова връзка или вълнуващо ви познанство. Но не така ще бъде с онези, които са заети да раздават “правосъдие”. Ако нямате пряко отношение към проблемите се въздържайте от коментари, за да не дистанцирате публиката от себе си.
08 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бъдете повече пестеливи. Сега не е желателно да си позволявате излишни харчове. Отваряйте си очите на четири, особено ако при работата си работите с пари. Помощта, която ще ви бъде поискана е много необходима. Не я отказвайте. Всяко ваше доброволно желание за подкрепа ще бъде многократно възнаградено.
08 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задача, върху която отдавна работите ще се придвижи успешно напред и ще я приключите с добри резултати за себе си. Други ще поставят условие пред партньора си за конкретни обвързаности, може да не са в личен план. Но това е начина да продължите спокойно напред, със защитени интереси.
08 май 2021
Последни новини