От х:

Днес в x:

20 °C

Опашка пред НАП за подаване на данъчни декларации, издават по 110 ПИК дневно

Изображение 1 от 4

  Опашка от хора се образува днес пред офиса на НАП в Хасково. Голяма част от хасковлии чакаха за подаване на годишна данъчна декларация, крайният срок за което е 30 април. Имаше и такива, които бяха дошли да си получат лично ПИК-кода, който са заявили предварително онлайн.

  "Издаването на персонален идентификационен код (ПИК) е най-търсената услуга на място в офиса на НАП в Хасково през последните дни", съобщиха за Haskovo.net от офиса на приходната агенция в областния град.

  С наближаване на крайния срок за подаване на годишни данъчни декларации за физическите лица – 30 април, броят на заявилите ПИК расте с всеки изминал ден.

  Ако преди Великден, офисът на НАП в Хасково е издавал между 70 и 90 кода на ден, след празниците се издават най-малко по 110 ПИК дневно.

  Повишеният интерес към електронните услуги на НАП, възможни с ПИК, е и заради препоръчителните мерки да се ограничат посещенията на обществени места и институции лично.

  Миналата седмица НАП въведе ново удобство, което спестява чакането на гражданите – ПИК се заявява по телефон или имейл. Когато е готов за връчване, администрацията са свързва с лицето и го кани за посещение, като не се налага да чака, а му се връчва директно запечатан в плик, както е по инструкция. Персоналният идентификационен код се получава лично или от упълномощено лице, тъй като с него се достъпва персонална данъчно осигурителна информация, а всички документи, подадени с ПИК се считат за саморъчно подписани.

  Освен издаване на ПИК, тези дни се наблюдава известно увеличение и в броя клиенти, идващи в офиса, за да подадат годишните си данъчни декларации за получени доходи през миналата година – по 50 души на ден, като това са лица, които не ползват електронните услуги на НАП. Всички те изчакват пред сградата на администрацията – на открито и на безопасно разстояние един от друг, като биват поканвани вътре от охраната, когато им дойде реда. В салона за клиенти работят всички гишета, които също са на дистанция едно от друго, а служителите са с маски. Маските са задължителни и за клиентите. В салона, за подаване на годишна декларация или за получаване на ПИК, се допускат не повече от 4-ма души наведнъж.

  Близо 12 000 физически лица вече са обявили доходите си от миналата година пред НАП в Хасково. 1050 от тях са дошли лично в офиса на Агенцията. 770 души са използвали пощите, 3500 са подали декларации с електронен подпис и най-много 6660 – с персонален идентификационен код.

  Крайният срок за физическите лица е 30 април, четвъртък.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   11
   11111
   4 -2
   12:46, 27 апр 2020
   пред НАП на ОПАШКА в парковете на порции...Короната НАП не приближава...ще я обложат
   • Bb
    BB
    5 -1
    13:00, 27 апр 2020
    Предлагам, НАП, да го преместят в парка или около НАП, да направят паркове и така всички, ще са доволни, поне за ден де, все пак сме в БГ!
   • Мл
    Младок
    1 -2
    14:24, 27 апр 2020
    Декларира ли рублите?
  • 2
   Ха
   Ханко
   2 0
   13:20, 27 апр 2020
   Аз не виждам дистанцията между чакащите като 1,5--2 м, даже може и да се глобява.

  Хороскоп за 13.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Наложете си да мислите позитивно и гледайте оптимистично на живота. Съдбата ще ви предложи възможност за излизане от положението, в което сте, стига да проявите активност и да не спирате в развитието си. Заниманията ви ще са ползотворни и ще се справите в деликатна ситуация, без да се натоварвате излишно.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  В много добра форма сте днес и нито за миг няма да мислите за почивка. Имате вдъхновение за работа, тъй като стъпка по стъпка се осъществяват плановете ви. Това ви дава ново самочувствие да се захванете с други отговорности.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Водени от вътрешното си усещане за нещата, ще работите, като не пренебрегвате обективните условия край себе си. Ще напреднете бързо, ако прагматично включите в работата си и хора, чиито разбирания са близки до вашите. Общата енергия и интереси ще осигурят по-високи доходи на всички ви.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  За бизнесмените денят ще е успешен, ще реализират финансови сделки и ще придобият власт над други активи. Характерно за всички от знака е, че без да се отказват от заявените участия, ще проявят активност и в други форми на изява, в бизнеса, в творческите форуми и лични задачи. Бъдете последователни и ще успеете.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Забележителните ви организаторски способности с пълна сила ще се проявят днес в момент, когато всички погледи са обърнати към вас. Това е шанс да демонстрирате самообладанието си и чувството за отговорност. Насочете усилията си в затвърждаване позициите на екипа ви, като не се страхувате да бъдете безкомпромисни, когато това се налага.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес сте в стихията си. Неудържими сте и се изявявате в различни сфери. Моментът е много подходящ да започнете работа по осъществяването на своя идея. Добре е да отделите повече време за проучвания. В случая добрата подготовка ще се окаже решаваща за окончателния ви успех. Получавате добри новини от приятели, в момента са далеч от вас.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес сте по-жизнени от всякога. Артистичността и чувството ви за хумор забавляват околните и печелят симпатиите им. Вашият партньор обаче има нужда по-скоро от привързаност, отколкото от шеги.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Няма да ви липсват емоции от всякакъв характер, но ще постигнете замисленото. Наясно сте с това какво искате и как да го постигнете, а това никак не е малко. Не се задълбочавайте върху това кой какво е казал, изпращайте положителни сигнали към всички и ще се почувствате добре.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Бъдете концентрирани днес, в противен случай може да пропуснете нещо, за което ще съжалявате впоследствие. Помагате на близък приятел да се справи със свой проблем. Умеете да правите компромиси, от което зависи и разбирателството ви с околните. Ако сте в постоянно движение днес, осигурете си достатъчно спокойствие вечерта.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Тревогите и притесненията ви ще се окажат напразни. Работата ви е в ход и ще постигнете напредък в областта, която ви интересува. Интимните ви желания ще се удовлетворят, но бъдете по-смели. Проблем, който не търпи отлагане ще намери своето решение, с което ще удовлетворите всички заинтересовани.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Водени от амбициите си ще работите за собствения си просперитет, дори и това да не се харесва на някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Виталността ви ще привлече личност, която от дълго време храни романтични чувства към вас. Това ще ви разнообрази, а за някои означава и нова връзка.
  13 юли 2020
  Последни новини