От х:

Днес в x:

13 °C

Опашка пред НАП за подаване на данъчни декларации, издават по 110 ПИК дневно

Изображение 1 от 4

  Опашка от хора се образува днес пред офиса на НАП в Хасково. Голяма част от хасковлии чакаха за подаване на годишна данъчна декларация, крайният срок за което е 30 април. Имаше и такива, които бяха дошли да си получат лично ПИК-кода, който са заявили предварително онлайн.

  "Издаването на персонален идентификационен код (ПИК) е най-търсената услуга на място в офиса на НАП в Хасково през последните дни", съобщиха за Haskovo.net от офиса на приходната агенция в областния град.

  С наближаване на крайния срок за подаване на годишни данъчни декларации за физическите лица – 30 април, броят на заявилите ПИК расте с всеки изминал ден.

  Ако преди Великден, офисът на НАП в Хасково е издавал между 70 и 90 кода на ден, след празниците се издават най-малко по 110 ПИК дневно.

  Повишеният интерес към електронните услуги на НАП, възможни с ПИК, е и заради препоръчителните мерки да се ограничат посещенията на обществени места и институции лично.

  Миналата седмица НАП въведе ново удобство, което спестява чакането на гражданите – ПИК се заявява по телефон или имейл. Когато е готов за връчване, администрацията са свързва с лицето и го кани за посещение, като не се налага да чака, а му се връчва директно запечатан в плик, както е по инструкция. Персоналният идентификационен код се получава лично или от упълномощено лице, тъй като с него се достъпва персонална данъчно осигурителна информация, а всички документи, подадени с ПИК се считат за саморъчно подписани.

  Освен издаване на ПИК, тези дни се наблюдава известно увеличение и в броя клиенти, идващи в офиса, за да подадат годишните си данъчни декларации за получени доходи през миналата година – по 50 души на ден, като това са лица, които не ползват електронните услуги на НАП. Всички те изчакват пред сградата на администрацията – на открито и на безопасно разстояние един от друг, като биват поканвани вътре от охраната, когато им дойде реда. В салона за клиенти работят всички гишета, които също са на дистанция едно от друго, а служителите са с маски. Маските са задължителни и за клиентите. В салона, за подаване на годишна декларация или за получаване на ПИК, се допускат не повече от 4-ма души наведнъж.

  Близо 12 000 физически лица вече са обявили доходите си от миналата година пред НАП в Хасково. 1050 от тях са дошли лично в офиса на Агенцията. 770 души са използвали пощите, 3500 са подали декларации с електронен подпис и най-много 6660 – с персонален идентификационен код.

  Крайният срок за физическите лица е 30 април, четвъртък.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   11
   11111
   4 -2
   12:46, 27 апр 2020
   пред НАП на ОПАШКА в парковете на порции...Короната НАП не приближава...ще я обложат
   • Bb
    BB
    5 -1
    13:00, 27 апр 2020
    Предлагам, НАП, да го преместят в парка или около НАП, да направят паркове и така всички, ще са доволни, поне за ден де, все пак сме в БГ!
   • Мл
    Младок
    1 -2
    14:24, 27 апр 2020
    Декларира ли рублите?
  • 2
   Ха
   Ханко
   2 0
   13:20, 27 апр 2020
   Аз не виждам дистанцията между чакащите като 1,5--2 м, даже може и да се глобява.

  Хороскоп за 25.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
  25 яну 2021
  Последни новини