От х:

Днес в x:

Цветан Цветанов: И Хасково е в пипалата на „Октопод“-а

Цветан Цветанов - вдясно, до него е Цветан Симеонов, председател на БТПП, крайният вляво - областният управител Румен Данев

Пипалата на „Октопод“-а са навсякъде в страната, не е възможно Хасково да е пропуснат. Така отговори на въпрос вицепремиерът и министър на МВР Цветан Цветанов тази вечер в Хасково. Той пристигна за традиционната среща на бизнеса, организиран от хасковската търговско-промишлена палата.

На въпрос на Haskovo.net дали МВР разполага с информация за действащи престъпни групи в областния град, Цветан Цветанов отговори, че такива има навсякъде. Той повтори обявените вече 250-300 бандити, които тормозят страната, но отказа да конкретизира колко са те в Хасково. „Уверявам ви, че всички те вече са на отчет в МВР, по тях се работи и резултати ще има до няколко месеца“, допълни той.

„Останах ужасен от нещата, които чух от бизнесмени, които дойдоха в министерството и разказаха как са били изнудвани от „Октопод“-ите“, каза още Цветанов.

По думите му фирмите буквално са били превземани и за повече от 10 години престъпниците са натрупали огромен финансов ресурс. „Много от изнудваните фирми са отчислявали за тях между 50 и 70 процента от оборота си. Дойде и бизнесмен, който в продължение на 12 години е бил под техен натиск“, разказа МВР шефът. Той изрази увереност, събраните към момента доказателства, представени от прокуратурата в съда, ще се окажат достатъчни за оставянето на „Октопод“-ите в ареста с постоянна мярка.

„Искрено се надявам останалите представители на бизнеса също да преодолеят страха си. Ако имате данни за корупция, моля, не ги премълчавайте“, обърна се министърът към присъстващите в зала „Марица“ на областната администрация бизнесмени.

На срещата бяха и много дипломати – посланиците на Полша, Холандия, Ирландия, Македония, Чехия, Дания.

Утре шефът на МВР Цветан Цветанов ще участва в ритуалното зарязване на лозята край Любимец.

Очаквайте репортаж от това събитие в събота, когато ще стане ясно и съдебното решение по искането за постоянен арест за „Октопод“-ите.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини