От х:

Днес в x:

Община Хасково обявява конкурс за подбор на служители в Дирекция „Архитектура, градоустройство, строителство и инвестиции“

Община Хасково обявява следните работни места :

Гл. Експерт „Кадастър и регулация“ – 2 /две / позиции

Ст. Експерт „Кадастър и регулация“ – 1 /една / позиция

Мл. Експерт „ВиК“  - 1  /една/ позиция

Гл. специалист „Кадастър и регулация“ – 1 /една / позиция


I. ИЗИСКВАНИЯ ЗА ЗАЕМАНЕ НА ДЛЪЖНОСТИТЕ


        Главен Експерт „Кадастър и регулация“


Кратко описание на длъжността: Поддържа и актуализира географската информационна система на Община Хасково. Съвместява цифровите модели на подробните устройствени планове с кадастралната карта. Контролира издаването на скици и справки по плановете. Изготвя служебни преписки за изменение на действащи планове за регулация, включително и на жилищните райони /територии по § 4 от ЗСПЗЗ/. Дава становища по преписки за изменение на действащи планове за регулация и кадастрални планове. Изготвя служебни преписки за изменение на действащите кадастрална карта и кадастрални планове. Изготвя заповеди за одобряване на ПУП. Прави проекти за вертикално планиране на обекти, собственост на общината. Изготвя докладни до Общински съвет. Изготвя удостоверения за идентичност на имот, за административен адрес, удостоверения по чл. 54(а)от 3КИР,удостоверения за  факти и обстоятелства по ЗУТ и други. Подготвя мотивирани предложения за създаване на нови или изменение на действащи планове за регулация . Организира дейността по отговорно съхранение и предоставяне на информация от тях на геодезически данни и материали - схеми на работни геодезически мрежи, регистри с координати и реперни карнети. Поддържа контакт със Службата по геодезия, картография и кадастър и с Общинска служба по земеделие. Дава становища по уведомления относно изменения на КК, касаещи имоти. собственост на Общината, предоставени от Службата по геодезия, картография и кадастър. Участва в комисии на общината  и съвместни такива с други институции.

Минимални изисквания за заемане на длъжността:

● Образование – Висше , образователна квалификационна степен бакалавър

● Професионално направление – Геодезия

● Професионален опит -  2 години опит в областта на геодезия, кадастър и или регулация

● Умения и компетентност : Изпълняващият длъжността трябва да има инженерни умения, съчетани със способността да организира и планира работата си. Да има много добра компютърна грамотност. Трябва да познава правната уредба, свързано с кадастъра и устройство на територията и да я прилага правилно. Да познава спецификата на работа.

.Способност да работи в екип .

Способност да анализира информация, да я синтезира, да представя резултатите и оформянето им в писмен вид, ясно и точно, с правилна, специална техническа терминология на професионално експертно ниво

Умения за работа с граждани.

Да се запознава с промените в  законодателството,  свързани с осъществяваната работа.

Обективност на преценката. Способност да работи в екип .Способност да анализира информация, да я синтезира, да представя резултатите и оформянето им в писмен вид, ясно и точно, с правилна, специална техническа терминология на професионално експертно ниво. Умения за работа с граждани.

Длъжността се заема, чрез сключване на трудов договор на пълно работно време 8 часа по реда на чл.67, ал.1, т.1 от КТ с изпитателен срок 6 /шест/ месеца, във връзка с чл.70, ал.1 от КТ.

        Ст. Експерт „Кадастър и регулация“

Кратко описание на длъжността:  Контролира издаването на скици и справки по плановете. Изготвя служебни преписки за изменение на действащи планове за регулация, включително и на жилищните райони /територии по § 4 от ЗСПЗЗ/. Дава становища по преписки за изменение на действащи планове за регулация и кадастрални планове. Изготвя служебни преписки за изменение на действащите кадастрална карта и кадастрални планове. Изготвя заповеди за одобряване на ПУП. Прави проекти за вертикално планиране на обекти, собственост на общината.  Изготвя удостоверения за идентичност на имот, за административен адрес,, удостоверения по чл. 54(а)от 3КИР,удостоверения за  факти и обстоятелства по ЗУТ и други.  Организира дейността по отговорно съхранение и предоставяне на информация от тях на геодезически данни и материали - схеми на работни геодезически мрежи, регистри с координати и реперни карнети. Поддържа контакт със Службата по геодезия, картография и кадастър и с Общинска служба по земеделие. Дава становища по уведомления относно изменения на КК, касаещи имоти. собственост на Общината, предоставени от Службата по геодезия, картография и кадастър. Участва в комисии на общината  и съвместни такива с други институции.

Минимални изисквания за заемане на длъжността:

● Образование – Висше , образователна квалификационна степен бакалавър

● Професионално направление – Геодезия

● Професионален опит -  1 година опит в областта на геодезия и кадастър.

● Умения и компетентност : Изпълняващият длъжността трябва да има инженерни умения, съчетани със способността да организира и планира работата си. Да има много добра компютърна грамотност. Трябва да познава правната уредба, свързано с кадастъра и устройство на територията и да я прилага правилно. Да познава спецификата на работата. Да се запознава с промените в законодателството, свързани с осъществяваната работа. Обективност на преценката. Способност да работи в екип . Способност да анализира информация, да я синтезира, да представя резултатите и оформянето им в писмен вид, ясно и точно, с правилна, специална техническа терминология на професионално експертно ниво. Умения за работа с граждани.

Длъжността се заема, чрез сключване на трудов договор на пълно работно време 8 часа по реда на чл.67, ал.1, т.1 от КТ с изпитателен срок 6 /шест/ месеца, във връзка с чл.70, ал.1 от КТ.


        Мл. Експерт „ВиК“  

Кратко описание на длъжността: Разглеждане, проверка по документи и на място, изготвяне на становище във връзка със сигнали, молби и жалби на граждани. Участие в комисии във връзка с устройство на територията в рамките на своята компетенция. Разглеждане и обработване на постъпилите Заявления за издаване на съгласувателни писма за извършване на СМР, свързани с разкопаване при ново строителство , ремонт, реконструкция или присъединяване за елементи за елементи на ВиК инфраструктурата. Проучване на необходимостта от изграждане, реконструкция или ремонт на елементи на водоснабдителната и канализационна мрежа и на сградните ВиК инсталации на обекти общинска собственост. Съгласуване на инвестиционните намерения на Община Хасково относно ВиК системите с експлоатационно предприятие. Координиране и контрол  на действията по изграждане, поддръжка и ремонт на ВиК мрежите и на сградните ВиК инсталации на обекти общинска собственост. Участие в подготовка на необходимите изходни данни и задание за инвестиционно проектиране на ВиК мрежи и съоръжения и сградни ВиК инсталации  на обекти общинска собственост. Участие в изготвяне на техническа документация за започване на процедура по реда на Закона за обществени поръчки. Контрол по изпълнението на договори за услуги в сферата на ВиК  инфраструктурата и на сградни ВиК инсталации на обекти общинска собственост. Контрол по изпълнението на договори за строителство на ВиК инфраструктура и сградни ВиК инсталации на обекти общинска собственост. Участие в качеството на представител на инвеститора при съставяне на всички актове и протоколи по време на строителството, включително и в приемателната комисия за обекти на ВиК инфраструктурата и на сградните ВиК инсталации на обекти общинска собственост.

Минимални изисквания за заемане на длъжността:

● Образование – Висше , образователна квалификационна степен бакалавър

● Професионално направление – Архитектура, строителство и геодезия

● Професионален опит -  не се изисква

● Умения и компетентност :Способност да събира информация, да я анализира синтезира и да представя резултатите.  Да предлага иновационни решения на проблемите, в рамките на съществуващите указания и нормативна уредба. Способност да прилага идеите на практика и стремеж към постигане крайната цел на поставените задачи. Способност за определяне приоритетите на задачите. Лоялност към работодателя и колегите. Познаване и прилагане на съществуващата нормативна уредба.

Длъжността се заема, чрез сключване на трудов договор на пълно работно време 8 часа по реда на чл.67, ал.1, т.1 от КТ с изпитателен срок 6 /шест/ месеца, във връзка с чл.70, ал.1 от КТ


        Гл. специалист „Кадастър и регулация“

Кратко описание на длъжността: Поддържа и актуализира подробните устройствени планове и разписните листове към тях. Поддържа и актуализира действащите кадастрални планове и плановете за подземни проводи и съоръжения. Изготвя скици и извършва справки по плановете. Извършва проверки на изградени фундаменти на строежите по отношение на това приложен ли е плана за застрояване
Извършва проверки за актуалност на кадастрална карта или план. Извършва геодезически измервания. Изготвя удостоверения за идентичност на имот, за административен адрес, факти и обстоятелства по ЗУТ. Дава становища по искания, възражения и жалби от физически и юридически лица.

Минимални изисквания за заемане на длъжността:

● Образование – Средно

● Професионално направление – Геодезия , маркшайдер или архитектура и строителство

● Професионален опит -   2 години в областта на геодезия и кадастър , маркшайдер или архитектура и строителство.

● Умения и компетентност : Изпълняващият длъжността трябва да организира и планира работата си. Трябва да познава правната уредба, свързана с кадастъра и устройство на територията и да я прилага правилно. Да познава спецификата на работата. Да се запознава с промените в законодателството, свързани с осъществяваната работа. Обективност на преценката. Способност да работи в екип. Способност да анализира информация, да я синтезира, да представя резултатите и оформянето им в писмен /ясен, точен/ вид с правилна, специална техническа терминология на професионално експертно ниво. Умения за работа с граждани.

Длъжността се заема, чрез сключване на трудов договор на пълно работно време 8 часа по реда на чл.68, ал.1, т.3 от КТ  до завръщане на титуляра с изпитателен срок 6 /шест/ месеца, във връзка с чл.70, ал.1 от КТ.


ІІ. НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ

  •     Заявление за постъпване на работа
  •     Автобиография
  •     Копие на документ за образователно-квалификационна степен.
  •     Копие на документ удостоверяващ професионалния опит.
  •     Копие от сертификати/удостоверения от преминати обучения (ако лицето притежава такива);
  •     Други документи предоставени от кандидатите, доказващи тяхната квалификация и умения.


ІII. НАЧИН НА ПРОВЕЖДАНЕ НА ПОДБОРА- на два етапа:

Първи етап - по документи:

Втори етап -  провеждане на интервю:


IV. МЯСТО И СРОК ЗА ПОДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ


Документи се подават лично или чрез пълномощник на следния адрес: гр. Хасково, пл. „Общински“ №1, ет. 3, стая 309, всеки работен ден от 9:00 до 12:00 часа и от 13:00 до 16:00 часа.

Краен срок за подаване на документите: до 16:00 часа на 15.01.2024г.

Документи, подадени след обявения срок, не се приемат.


Списъци с допуснатите и недопуснатите до интервю кандидати, както и датата, мястото и часа на провеждане на интервюто ще бъдат обявени на информационното табло на входа на Община Хасково и на електронната страница на Община Хасково: www.haskovo.bg

 За повече информация: Община Хасково,

телефон: 038/ 603 321 Донка Иванова,489 Пенка Георгиева  (човешки ресурси )

СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ

Кмет на Община Хасково

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Още новини

Последни новини