От х:

Днес в x:

Откриха над 3 кг злато при четири проверки, включително и в сутиен

Изображение 1 от 2

    3.302 кг контрабандни златни изделия са открити при четири проверки на превозни средства, влизащи в страната от Турция през граничния пункт „Капитан Андреево“, съобщиха от Агенция „Митници“ и от прокуратурата.

    Най-голямото количество златни бижутерийни изделия е открито на 31.10.2023 г. в автобус. Превозното средство с турска регистрация пристига на пункта на път от Турция през България за Германия. В зоната за митнически контрол водачът – турски гражданин, както и другите двама шофьори и 20-те пътници, обявили, че нямат нищо за деклариране. По метода „анализ на риска“ автобусът е селектиран за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия, в специално изграден тайник в областта на двигателния обсег, са открити два пакета, обвити с тиксо, съдържащи изделия от жълт метал. Установени са общо 2404.90 грама бижутерски изделия, сред които пръстени, обеци, гривни, медальони. Според експертизата на вещото лице, изделията са от 14 и 22-каратово злато на обща стойност 328 805 лева.

    По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково.

    При други три митнически проверки на леки автомобили, влизащи в страната от Турция на път за страни от Западна Европа, са открити общо 897.2 грама златни накити. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки без знанието и разрешението на митническите органи.

    Един от случаите е на 01.11.2023 г., когато на пункта пристига лек автомобил с румънска регистрация. В автомобила пътували трима пътници - румънски граждани. Митнически служител извършва личен преглед на мъжете, при който се установява, че под дрехите те са укрили различни количества златни изделия. Общото количество на установените контрабандни златни накити е 236.7 грама.

    В края на месец октомври, в личния багаж на трима пътници - турски граждани, са открити общо 660.50 грама контрабандни златни бижута. На 26.10.2023 г. двама от нарушителите, мъж и жена, пътували с лек автомобил от Турция за Франция. В личния си багаж те били укрили общо 522.80 грама златни пръстени, медальони и обици. Няколко дни след това на 29.10.2023 г. при личен преглед на жена, която пътувала със съпруга си, в лек автомобил от Турция за Нидерландия, са открити 137.70 грама златни накити. Те били укрити в горното бельо на жената.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини