От х:

Днес в x:

Асен Василев: Това, което се случва в последните няколко мандата на управление, е присъда за Хасково

    Това, което се случва в последните няколко мандата, е присъда за Хасково. Така финансовият министър Асен Василев окачестви управлението на местната администрация в първия си коментар днес по направения му отказ да бъде включен в местния вот и да гласува в секцията на ул. Г. Кирков“ в родния си град. Казусът тръгна още преди обед, когато се оказа, че Василев е заличен в изборния списък на секцията, понеже адресната му регистрация е от 2000-та година в САЩ и не може да се приложи принципът на уседналост, по който се изисква гласуващият да е живял най-малко 6 месеца преди да упражни вота си в дадената община по настоящ адрес.

    Темата се завъртя между ОИК и Община Хасково. Асен Василев поиска удостоверение за вписване в изборния списък и трябваше да докаже, че адреса му в САЩ е отпаднал като настоящ.

    Към 17.30 часа той излезе от сградата на местната администрация, държейки окончателния и мотивиран отказ. Така стана ясно, че Асен Василев днес не може да гласува в местния вот.

    „Абсурдният казус е, че община Хасково в продължение на 6 часа не може да установи, че през последните 6 месеца аз съм бил на територията на страната, а не съм живял в чужбина. Дадох им и документи, свързани и с избирането ми за народен представител от Хасково през април, а след това и за назначаването ми като министър. Очевидно е, че през последните 6 месеца съм бил в страната. Не знам какви по-официални документи им трябват от тези в държавен вестник“, коментира Асен Василев. Той добави, че състоянието на града в момента е драматично, според него, и това се дължи на управлението на местната администрация. „Това е присъда за Хасково, което последните няколко мандата се управлява по безобразен начин“, коментира Василев.
    Той показа справката от ГРАО, в която излиза настоящия му адрес само с информация, че той е в САЩ, но няма никакви повече данни за град, улица, номер или пощенска кутия, например.“Настоящият адрес е само САЩ. Без нищо повече-само име на държава“, каза той уточни, че последно е бил в САЩ в края на миналата година служебно.

    Асен Василев посочи, че подобни като неговия казус, който се оказа единствен в Хасково днес, ще отпаднат, когато в България има електронна идентификация, нещо което е трябвало да се случи още през 2017 година. Онлайн ще се виждат всички тези неща, и ще могат да бъдат отстранявани, каза Асен Василев. Той призна, че не си спомня кога за последно е гласувал на местни избори, а също и че не е използвал възможността онлайн да провери дали името му присъства в избирателния списък на секцията, в която отиде да гласува в Хасково днеес.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ба
      Баба Вуна
      18 -9
      18:36, 29 окт 2023
      Тоя отзад с очилата смърка бял прах от пици и дюнери.
      • Ха
        Хасковлия
        34 -7
        19:38, 29 окт 2023
        В ОИК И В СИК не преобладават "наведени" хора. Крайно време е ПП да разберат, че законите са и за тях. Това, че е депутат или министър означава, че е живял в България, но изпълнявайки задълженията си той е живял в София, а не в Хасково. Задължение за него е при промяна да заяви настоящия си адрес в общината, което не е направил. Щом го твърди трябва да бъде глобен. Вместо да обвинява другите в небивалици просто да си заяви настоящия адрес по съответния законен ред, а не през задната врата. Но това е стилът му да кара другите да се съобразяват с измислиците му. Да не се прави на ощипан и да обвинява общината в глупост. Държавен вестник не удостоверява, че настоящият му адрес е в Хасково.
      • Др
        Друг Хасковлия
        2 -1
        07:20, 31 окт 2023
        Асен май си мислел, че гласува за президент и парламент, а не за кмет и общински съвет. Макар, че предвид настоящия му адрес и във всякакви избори не може да гласува. Някой в Общината години на ред не си е вършил работата.
    • 2
      Ол
      олелеее
      13 -3
      19:54, 29 окт 2023
      това.е.Мишка.с.голяМ.нос
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини