От х:

Днес в x:

С много настроение и приятели отбелязаха Деня на възрастните хора в дома на "Кенана"

    Празниците са винаги по-красиви, когато се споделят с приятели. С много настроение днес в Дома на „Кенана“ обитателите му и персонала посрещнаха много приятели и заедно се забавляваха по повод Международния ден на възрастните хора. Той се чества ежегодно на 1 октомври с решение на ООН от 1990 година.

    Смисълът на този ден е да се насочи общественото внимание към чувствителността и нуждата от внимание и общуване на възрастните хора.

    В дома за възрастни на „Кенана“ в посрещането на гостите се включи и част от персонала, който взе участие и в програмата. За да поздравят домуващите дойдоха от Общината и от Областната социална служба.

    Облечени в народни носии учениците от читалище „Пенко Пейков“ в с.Узунджово направиха празника още по-цветен. За доброто настроение на всички и с пожелания за здраве и дълголетие хороводна китка изпълни оркестър „Колорит“. Поздрави към домуващите и гостите отправиха 80-годишният гайдар Димитър Атанасов, който от 5 години е в Дома за възрастни в Хасково и певческата група към социалното заведение „Нежни сърца“.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини