От х:

Днес в x:

500 деца се забавляваха и спортуваха в „Климент Охридски“ в Европейския ден на спорта в училище

    Около 500 деца от хасковското ОУ „Св. Климент Охридски“ се забавляваха и спортуваха в Европейския ден на спорта в училище – 29 септември. Този ден е посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се набляга на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за “принадлежност към училището” за всеки участник.

    Хасковското училище за поредна година се включи в инициативата „БГ Бъди активен“, отбелязвана в последния петък на септември. Тази година мотото е „Спорт без отпадъци“, което е свързано със спорта и опазването на околната среда.

    Празникът в учебното заведение започна с обща игра със спортни елементи на фона на музика. По-късно учениците бяха разпределени в дворовете в двете сгради – от 1 до 4 класи и от 5 до 7 клас. Част от учениците се включиха в отбори от по шестима участници и показаха завидни умения в спортни състезания, в които бяха включени бягане, провиране, заобикаляне на конуси, отместване на кубчета, хвърляне на предмет в кош. В ролята на рефери влязоха учители, които засичаха време и прецизно изпълнение. Нямаше обаче победители и победени, но имаше награди за всички.

    „Целта не е толкова да се състезаваме, а да спортуваме“, каза временно-изпълняващата длъжността директор на училището Розалина Петкова.

    Еуфорията от спортния празник усетиха и деца от близката детска градина от сграда „Незабравка“, които бяха дошли с родителите си.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ди
      Директор
      8 -4
      10:51, 29 сеп 2023
      Тази директорка малко е пере тока.
    • 2
      Та
      Тази директорка
      15 -2
      11:05, 29 сеп 2023
      Може би е по-добрият вариант от някои други директорки които са пенкионерки и още отсега започнаха да искат пари от родителите за коледни базари: да се правели мъфини, кексове , сладкиши и само дето не е споменала и марка примерно на уиски! Пенсиии, тръгвайте си вече от системата , нито знаете какво правите, нито помните кой ден беше вчера! Има млади хора, достойно ще ви заменят!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини