От х:

Днес в x:

С празничен концерт отбелязаха Деня на възрастните хора в дома на „Кенана“

    В дома за възрастни на „Кенана“ край Хасково днес е празник. Хората там отбелязват Мeждунaрoдния дeн нa възрacтнитe, oбявeн c рeшeниe нa Oбщoтo cъбрaниe нa OOН oт 14 дeкeмври 1990 година. Домакините посрещат и много гости днес. При тях са децата от Дневния център за деца и младежи с увреждания “Марина“, от сектора на „Кенана“ за хора със сетивни увреждания и възпитаниците на Дома за настаняване от семеен тип.

    За да ги поздравят  гостуват със свои изпълнения танцьорите от „Южняче“, музикантите и певческите групи от читалищата в селата Войводово, Книжовник и Орлово.

    В двора на дома на днешния ден, на който църквата отбелязва Покров Богородичен тържествен водосвет отслужи отец Серафим.

    „Да остарееш е привилегия и доблест. Прекланяме се пред вашата мъдрост и ви пожелаваме крепко здраве и спокойни старини“, каза в поздравителното си слово директорът на Дома за възрастни хора Пламен Кузманов. Временно изпълняващият длъжността кмет на Хасково Велин Балкански също отправи пожелания за здраве към домакините.

    От днес в дома имат  нов съсед. С новонастанения обитателите на Дома за възрастни хора на „Кенана“ са вече 156 души.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Li
      lilqna
      3 -4
      13:54, 1 окт 2019
      Като гости на събитието присъстваха кандидат кмета за Община Хасково адв.Ростислава Жекова и кандидат общински съветник от листата на ВМРО-БНД и бивш директор на старческия дом Любка Евтимова.
    Последни новини