От х:

Днес в x:

Емоционалeн първи учебен ден за първолаците в ОУ “Христо Смирненски“

    Първокласниците са най-развълнуваните ученици на 15-и септември. Тръгвайки към нови знания и с нова стъпка в следващия етап от живота си, най-малките ученици на ОУ „Христо Смирненски“ в Хасково пристъпиха учебния праг.

    По традиция новата учебна година започна с посрещане на знаменосците и училищния флаг.

    С добре дошли в школото най-малките бяха приветствани от директора на училището Силвия Траилова.

    Това е денят в който бъдещото на България тръгва на училище. С очакване и надежда се изпълват училищните дворове днес. Вълнението и емоцията на всички не се побират в слово, каза в приветственото си слово тя.

    Към всички възпитаници на училище „Христо Смирненски“ директорът отправи пожелание за да бъдат здрави, успешни и щастливи в своето училище. И напътствието да вървят по пътя на познанието и науката с доверие редом със своите преподаватели.

    За началото на новата учебна година към учениците, преподавателите и родители са получени поздравителни адреси от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, от областният управител на Хасково Гинка Райчева, от кмета на Община Хасково Станислав Дечев и от началника на Регионалното управление по образованието Веселина Павлитова.

    След официалната церемония и кратката музикална програма, с която по-големите ученици посрещнаха първолаците, дойде и най-вълнуващият миг-ритуалът по първото тържествено пристъпване на училищният праг. Но за да не се притесняват, първокласниците получиха ценни съвети от четвъртокласниците: първо раничко да стават, защото са вече ученици,за да са свежи и да внимават сутрин в клас, вечер да си лягат навреме, а също и че в първи клас е много интересно.

    Под тези напътствия, поведени от своите учители и любими приказни герои момичетата и момчетата от първи клас влязоха в училището, след като би първият училищен звънец за тях, под арка от балони.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини