От х:

Днес в x:

НАП изпраща електронни писма до длъжниците си

Уведомителна кампания към длъжници стартира Националната агенция за приходите. От Агенцията ще разпратят имейли към клиентите си, включени в списъка с неуредени публични задължения с приканване те да се свържат с публичните изпълнители.

В хода на кампанията до селектирани групи неизрядни платци поетапно ще бъдат изпращани персонализирани електронни съобщения. От офиса на НАП в Хасково обръщат внимание, че съобщенията не съдържат активни линкове/връзки и не приканват адресатите да ги следват или да предоставят информация. Данъчните напомнят, че те никога не изпращат съобщения, в които е необходимо клиентите да разкриват банкова информация или лични данни.

Преди да извърши плащане, всеки длъжник е препоръчително да провери актуалния размер на задължението с начислените лихви с персоналния си идентификационен код или с квалифициран електронен подпис в портала за електронни услуги на НАП.

Подробна информация за причините за включване и условията за изключване от Списъка с длъжниците, може да бъде намерена в сайта на Агенцията.

След прилагането на този способ през минали периоди, от приходната агенция отчитат общо подобрение на събираемостта. Успоредно с това, ръководствата на териториалните дирекции и офисите провеждат индивидуални срещи с най-големите длъжници по места, на които, като част от партньорския подход на Агенцията, се обсъждат възможностите за плащане в кратки срокове, включително чрез издаване на разрешения за неотложни плащания. Разрешенията за неотложни плащания позволяват на дружествата да погасят натрупаните дългове без да има прекъсване на дейността и да се затруднява бизнеса им. Само в офис Хасково от началото на годината досега са проведени срещи с 37 лица, формирали задължения към бюджета.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини