От х:

Днес в x:

Помогнете на семейство, останало без дом при пожар

Това остана от дома на семейството

Семейството, което остана без дом при пожар в хасковското село Малево преди две седмици, е приютено в две стаички, но не разполага с никаква покъщнина. Огънят, лумнал сутринта на 17 декември, е унищожил всичко в къщата, включително дрехи, документи, обзавеждане. Възрастната Деля Табакова, дъщеря и Росица и двете деца Елица и Дениз посрещнаха Коледа в спартански условия. По-малката сестра Елица е на годинка и половина и от пожара бе с 15 процента изгаряния по тялото. Детето бе лекувано в пловдивска клиника, но вече е изписано и си е в Малево.

По-голямата – Дениз, по време на инцидента е била на училище и не е пострадала. И двете деца обаче останаха само с дрехите на гърба си.

Постегнахме две стаички до тяхната къща и ги настанихме в тях, каза кметът на Малево Михаил Михайлов. Той допълни, че хората от селото са събрали пари, както и някои мебели и са помогнали на бедстващото семейство.

Но останалите без покрив имат нужда от много неща, допълни кметът. Той отправи апел към тези, които могат, да помогнат на семейството с дрехи, покъщнина, старо обзавеждане, от което не се нуждаят.

В акцията по събиране на помощи за семейството се включи и хасковският дисководещ Пенко Пенков. Той е насъбрал от познати и приятели няколко торби с детски дрехи и ще ги носи утре в Малево.

За тези, които искат да помогнат на бедстващото семейство – телефонът на кмета Михаил Михайлов е 0885 897 718.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини