От х:

Днес в x:

Митничари демонстрираха пред студенти щателна проверка на камион

Изображение 1 от 3

    Магистри от Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ бяха на обучение по граничните пунктове край Свиленград, съобщиха от Агенция „Митници“. Практическите знания дадоха митническите служители от митническите бюра в Пловдив, Свиленград, Капитан Андреево и ГКПП „Капитан Петко войвода“. Занятията ръководи доц. д-р Цветан Мадански.

    Обучението бе по програма „Митнически и данъчен контрол“ в периода 27-28 май 2023 г.

    Първата част от практикума се състоя в Митническо бюро Пловдив, където студентите бяха запознати с различни видове митнически документи и митническите режими „Допускане за свободно обращение“ и „Износ“. Демонстрирана бе в реално време щателна проверка в митническо хале на стоки, превозвани с товарен автомобил

    На митническия пункт „Капитан Андреево“ бяха проведени практически занятия и представяне дейността на Агенция „Митници“ на пункта, както и на другите институции – Министерството на вътрешните работи, Българската агенция по безопасност на храните, Националната агенция за приходите и Министерството на здравеопазването.

    Студентите посетиха Митническо бюро „Свиленград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“, където освен за работата на митническите служители в бюрото научиха и за функциите, задълженията и правомощията на различните служби за контрол на вътрешна граница на Европейския съюз.

    Осъщественият практикум е по линия на сключеното партньорство между Агенция „Митници“ и СУ „Св. Климент Охридски“ в съответствие с изразената институционална подкрепа за развитието на МП „Митнически и данъчен контрол“ в Стопанския факултет.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини