От х:

Днес в x:

115 колета дрехи менте за Германия са спрени на пункта“ Капитан Андреево

Изображение 1 от 2

    115 колета с уж маркови дрехи са спрени при проверка на граничния пункт „Капитан Андреево“, съобщиха от Митниците.

    Стоките са били натоварени в Турция и са превозвани към Германия.

    Случаят е от 9 януари.

    Според представените документи на митническите власти от шофьора на камиона, пренасяната стока била отбелязана като „ групажна“. В случая от контрольорите на българския граничен пункт бил приложен метода „анализ на риска“ заради началната и крайната точка на пътуване на товара. Така камионът е бил отклонен за проверка с рентгенова апаратура. При обиска на камиона митническите служители установили, че сред декларираната стока, в дъното на товарното помещение, са укрити колетите с близо 30 хил. различни стоки-якета, панталони, чорапи, елеци, бельо с логата на световноизвестни марки.

    Недекларираните стоки са били задържани. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени през държавната граница недекларирани стоки.

    В хода на контролните действия, в товарното помещение на камиона, митническите служители са открили и други 67 колета с текстилни изделия, които са били описани в митническата декларация, но носят брандове и знаци на известни търговски марки.

    Стоките са задържани в изпълнение на Европейския регламент , касаещ защитата на правата върху интелектуалната собственост. За случая ще бъдат уведомени притежателите на съответните марки.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини