От х:

Днес в x:

Извадиха 12 кг. хероин от пожарогасители на границата ни с Турция

    Малко над 12 килограма хероин са открити в пожарогасители при проверка на граничния пункт „Капитан Андреево“, съобщиха от Агенция “Митници“.

    Натъпканата в пожарогасителите дрога е била превозвана в товарен автомобил, влизащ в страната ни от Турция с цел да продължи по маршрута си към Нидерландия.

    Превозното средство, шофирано от турски гражданин, е отклонено за щателна митническа проверка. При сканиране с рентгенова апаратура са отбелязани несъответствия в плътността на два пожарогасителя в пластмасови шкафове, прикачени към полурамеркето.

    В хода на физическата проверка във вътрешността на пожарогасителите са открити полиетиленови пакети, а веществото в тях реагирало при полеви тест на хероин. Общото бруто тегло на задържания наркотик е 12.030 кг на стойност 2 329 008 лева, оценен за нуждите на съдопроизводството.

    По-късно от Окръжна прокуратура-Хасково съобщиха, че 42-годишният водач на камиона е привлечен като обвиняем.

    С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият турски гражданин е задържан за срок от 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини