От х:

Днес в x:

Съдът отмени решението за такса смет в община Хасково за 2021 г.

Тричленен състав на Административен съд – Хасково отмени решението, с което е определен размера на таксата за битови отпадъци в община Хасково за 2021 г., съобщиха от Темида.

Размерът на такса смет за 2021 г. в община Хасково и за всички нежилищни предприятия беше определен с решение на Общински съвет – Хасково от 16.12.2022 г.

Съдебният състав е констатирал, че административният орган е допуснал съществено нарушение на административнопроизводствените правила. Нарушено било правото на участие на заинтересованите лица в производството по издаване на оспореното решение, като същото било прието и без изясняване на фактите и обстоятелствата от значение за случая, в т.ч. без да е била дадена възможност на лицата за предложения и възражения.

Във връзка с горното в съдебния акт се посочва, че въпреки дадените от съда указания на Общински съвет – Хасково да представи доказателства за спазването на чл.66 и чл.69 от Административнопроцесуалния кодекс, това не е било сторено. Въпросните членове от АПК касаят уведомяване за предстоящо издаване на общ административен акт и форми на участие на заинтересованите лица в производството.

Решението на съда не е окончателно. Същото подлежи на обжалване пред Върховния административен съд на Република България в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ив
    Иван
    9 -1
    13:32, 3 апр 2023
    Нахалството на т.н. "Кмет" и "съветници" е безкрайно! Губят дело след дело в съда и продължават да предлагат и гласуват едни и същи такси за битови отпадъци. Все им са малко парите! По закон всички такси се изчисляват точно на фактическите направени разходи. А те ги раздуват и използват за каквото си искат. Далаверата върви с пълна сила...
    • Д-
      д-р Плувка
      4 0
      08:36, 4 апр 2023
      ми с кво ше построим покрития басейн на края на града, ако не с ваште такси?
    • Df
      dfg
      0 -1
      11:41, 4 апр 2023
      300 лева ми е само данъка на заплатата, само не ми казвай няма пари ...
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини