От х:

Днес в x:

Обявиха за решаване делото за такса смет в Хасково, отложиха това за Димитровград

    Две дела за такса смет бяха разгледани в Административен съд – Хасково днес. Едното касае налогът за отпадъците в община Хасково за 2021 г., а другото е за Димитровград за настоящата година.

    Това за община Хасково е обявено за решаване, което трябва да бъде изпълнено в законоустановения срок. Административното дело е образувано по жалба на гражданин и фирма срещу решение на Общински съвет – Хасково от 16 декември 2022 г., с което бе определен размерът на таксата за 2021 г. за населението на град Хасково и селата в общината, както и за всички нежилищни имоти на предприятията. В решението е посочен начинът на преизчисляването на ТБО и възможността да се ползва отстъпка върху преизчисления размер. Разпоредено е и след преизчисляване на дължимия размер на ТБО за 2021 г., надвнесените суми да подлежат на служебно прихващане или възстановяване, а в случаите когато по обективни причини не може да се извърши – служебно, след депозиране на искане.

    В жалбата се излагат твърдения за незаконосъобразност и нищожност на решението.

    Делото за боклука в Димитровград бе отложено и насрочено за друга дата. То касае таксата за битови отпадъци за 2023 г. в Димитровград и село Бодрово. То е заведено от димитровградчанина Паско Запрянов. Отлагането се наложи поради направени от жалбоподателя искания за събиране на допълнителни доказателства, включително за изготвяне на съдебно-счетоводна експертиза. Следващото съдебно заседание ще се проведе на 7 юни 2023 г. от 11 часа.

    Запрянов заяви, че до момента е завел общо 5 дела за такса смет за различни години. Има две спечелени окончателно и едно загубено окончателно. Другите продължават.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини