От х:

Днес в x:

Отложиха делото за такса смет в Хасково заради болни адвокати

Изображение 1 от 2

    Делото за такса смет в община Хасково за 2022 г. бе отложено днес от Административен съд – Хасково. Причината е отсъствието на двамата адвокати, представляващи страните.

    Процесът е образуван по жалба на адвокат Митко Цветков, представляващ гражданска позиция и фирма. Оспорва се част от решение на Общинския съвет, с който беше определен размера на таксата за битови отпадъци в община Хасково за 2022 г. То беше гласувано на 17 декември 2021 година. Местният парламент се представлява от председателя Таня Захариева, която е и адвокат.

    Жалбата се отнася за частта, определяща размера за такса смет за населението и за жилищата на предприятия в 4-та и 5-та зона, както и за местностите „Кенана“, „Куба“ и „Туристическа хижа“, а също и за размера на таксата за хората по селата.

    Според жалбоподателите решението в оспорената част е незаконосъобразно и нищожно. Днес процесът обаче беше отложен, тъй като двамата адвокати бяха изпратили уведомления до съда, че не могат да се явят заради заболявания. Така делото беше отложено за 1 юни.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини